IZASLANSTVO SENATA KANADE U POSJETU SPLITU I ŽUPANIJI - Iseljenici – most prijateljstva

- Ovi ljudi važna su spona i svojevrsni most prijateljstva između naših dviju zemalja, rekao je župan Ante Sanader.

Noël A. Kinsella, predsjednik Senata Kanade je rekao kako se radovao posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji i Splitu jer je potrebno za sliku o zemlji izuzev glavnog grada posjetiti i druge centre u državi. On je istaknuo kako gradeći čvrste županije Hrvatska gradi čvrstu naciju. Doista su iseljenici bogatstvo, kazao je predsjednik Senata Kinsella i dodao kako je hrvatska zajednica u Kanadi po svim poljima bogata i uspješna i financijski i gospodarski. Oni naravno podupiru Hrvatsku i žele ulagati u nju. I ne samo oni nego i ostali Kanađani.

 Primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji bili su uz Noëla A. Kinsella, predsjednika Senata Kanade: Ann Kinsella, supruga gosp. Kinsella, Gerald J. Comeau, potpredsjednik Konzervativne vlade u Senatu Kanade, Aurore Rosalie Comeau, supruga g. Comesaua, Claude Demers, otpravnik poslova Veleposlanstva Kanade, Janelle Maria Feldstein, šefica Ureda predsjednika Senata, Marion Elaine Brien, tajnica gđe Kinselle i  Jacques Maziade, predstavnik Ureda za međunarodnu suradnju.

 U pratnji gostiju iz daleke Kanade bili su dr. Mario Zubović, član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, Vesela Mrđen, veleposlanica Republike Hrvatske u Kanadi i Marijan Grgić, predstojnik Ureda za protokol Hrvatskog sabora.

                                                                 Marijana Šundov