ODRŽANA SJEDNICA POGLAVARSTVA

Županijsko poglavarstvo odlučilo je o raspodjeli Županijskih proračunskih sredstava namijenjenih zdravstvu i to oko 791 tisuća kuna za Dom zdravlja Splitsko-dalmatinske županije za isplatu otpremnina 13 djelatnika kojima je u 2005. i 2006. prestao radni odnos. Lječilište „Dječje selo“ Promajna Baška Voda za otpremnine svojih 19 djelatnika dobit će oko 2 milijuna kuna te još oko 2,5 milijuna kuna za zaostale plaće djelatnicima.

 Županijsko poglavarstvo uputilo je vijećnicima Županijske skupštine Odluku o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za zaštitu prava pacijenata. Naime, Zakonom o zaštiti prava pacijenata propisano je da ovo povjerenstvo ima 5 članova koje na temelju javnog poziva imenuje skupština jedinice područne (regionalne) samouprave. U Slobodnoj Dalmaciji je objavljen javni poziv.

 U ovo tijelo koje će se dvije godine brinuti o pravima pacijenata predloženi su: prim. dr. sc. Margarita Restović Sirotković, za predsjednika, a za članove Ante Marić – Banje, dr. Tomislav Prskalo, Božena Anić i Indira Asanović.

Kako bi se turisti što ugodnije osjećali u Županiji, a mi što bolje predstavili svoje kulturno i povijesno ali i prirodno bogatstvo za sufinanciranje turističke signalizacije Splitsko-dalmatinska županija izdvojit će 100 tisuća kuna.

 Članovi Županijskog poglavarstva su dali primjedbu kako su ove ploče, odnosno putokazi relativno mali u odnosu na kojekakve jumbo-plakate kojima se svašta reklamira uz naše prometnice.

                                                    Marijana Šundov