Primanje povodom II. Međunarodnog bijenala kipara i slikara – Mediteran 2010.

 

Slikare i kipare ovogodišnjeg 2. po redu bijenala koji su ujedno sudionici i Međunarodnog susreta kipara i slikara – Nečujam 2010, primili su župan Ante Sanader i njegov zamjenik Visko Haladić. Župan je kazao kako je počašćen ovim susretom, te izrazio svoje zadovoljstvo što je ovako jedna velika kulturna manifestacija održana upravo u Splitu. Upoznao je svoje goste sa činjenicom kako se 5 spomenika kulture, kulturne baštine i nematerijalnih kulturnih dobara sa UNESCO-ve liste nalazi upravo u našoj županiji. 

 

Stanko Mrduljaš ravnatelj Galerije Kula – Split, koja je ujedno i organizator Bijenala, u ime sudionika zahvalio se domaćinima na lijepim riječima o umjetnicima i toplom prijemu.

 

Zahvalio je županu na podršci i razumijevanju za ovako jednu kulturnu manifestaciju. U ime Turističke zajednice Općine Šolta zahvalio se direktor Ante Petković. Kazao je kako će općina i turistička zajednica uvijek stajati iza ovakvih projekata. Naglasio je kako je upravo ovakav događaj prilika da se upozna otok Šolta i njegova ljepota.

 

 

 

                                                                                  Ana-Marija Škorić