PRIMANJE ZA ALKARE

Predsjednik Društva dr. Stipe Jukić upoznao je župana s najnovijim aktivnostima, projektima i pripremama za slijedeću alku. Istaknuo je važnost završetka Alkarskih dvora i skrbi o alkarskoj sinjskoj ergeli. Cilj im je normalizacija stanja oko alke. Ove godine će najvjerojatnije biti donesen novi Statut koji će dati odgovore i na pitanje do koliko se godina može trčati alka.

 Vojvoda Ivan Čikara rekao je da su pripreme počele, 27  je alkara koji se pripremaju.

 Predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić je istaknuo kako je Uprava na dobrom putu ka normalizaciji odnosa kako unutar alkara tako i sa samim Gradom Sinjom. Krajnji cilj je  da alka bude sinonim za viteštvo i kulturu. 

 Sastanku u Splitsko-dalmatinskoj županiji bili su nazočni ispred Viteškog alkarskog društva Sinj dr. Stipe Jukić, predsjednik Društva, Ante Delić, tajnik, Ivan Čikara, alkarski vojvoda, Tonći Bešlić, alajčauš, Ivo Vukasović, harambaša, Andrija Filipović-Grčić, predsjednik Časnog suda, Davor Benja, direktor Alka marketinga, te Jure Bitunjac, saborski zastupnik, a ispred Županije Anđelka Vuko, zamjenica župana i Zdravko Omrčen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i šport.

                                                                                          Marijana Šundov