GREEN MIND

LOGO_ERDF_green-mind-En

  • Početak provedbe projekta    1.2.2018.
  • Završetak provedbe projekta    30.6.2021.
  • Ukupna vrijednost projekta    1.598.000,00 EUR

Projektni partneri
  • Razvojna Agencija SIPRO(Italija)
  •  AFT TBC (Francuska)
  •  E – Zavod (Slovenija)
  •  Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o (Hrvatska)
  •  SERDA – Razvojna agencija Sarajevo (BiH)
  •  Splitsko-dalmatinska županija (Hrvatska)
  •  Thessaloniki tehnološki park (Grčka)

Opis projekta

Projekt Green mind potiče razvoj ekonomske konkurentnosti i inovacija u industriji zelene i pametne mobilnosti, učvršćivanjem regionalne i transnacionalne suradnje između poduzetništva, istraživačkih tijela i javnog sektora.
U kontekstu brzog tehnološkog napretka i sve restriktivnijih politika zaštite životne sredine, Green Mind aktivno sudjeluje u jačanju transnacionalne aktivnosti klastera i agencija koje pružaju podršku malim i srednjim poduzećima (MSP). Pomaže u prepoznavanju i iskorištavanju tržišnih prilika i ukazuje na rastuće zahtjeve za proizvodima zelene i pametne mobilnosti i uslugama u ključnim sektorima mobilnosti kao što su transport i logistika, automobilska industrija, proizvodnja energije i IT.

Opći cilj projekta:

Glavni ciljevi su ispitivanje novih usluga iz domene tržišne inteligencije, mogućnosti javnog financiranja i usluge B2B povezivanja za MSP; izgradnja Modela spomenutih usluga koji je lako primjenjiv u klasterima i agencijama; uspostava transnacionalne inovativne mreže koja uključuje javni sektor, industriju i akademsku zajednicu; donošenje programa podrške politikama aktualizirajući projektne rezultate bazirane na specijaliziranim pametnim strategijama uključenih područja. 

Očekivani projektni rezultati:

Nakon testiranja novih usluga kroz projekt će se razviti pilot usluga (iz domene tržišne inteligencije, mogućnosti javnog financiranja i usluge B2B povezivanja za MSP) za unapređenje konkurentnosti i inovativnosti MSP-ova koje će biti implementirane i testirane u osam mediteranskih teritorijalnih konteksta te osigurava zajedničko učenje, razmjenu znanja i proces izgradnje kapaciteta za inovacije u industriji zelene i pametne mobilnost.
Sva mala i srednja poduzeća koja su zainteresirana za uključivanje u budućnost mobilnosti smatraju se dijelom pilota, aktivno sudjelujući na pilot radionicama, fokus grupama i radionicama na kojima će dobiti radne materijale. Tri usluge konačno će oblikovati poslovni Model, koji će biti primjenjiv u svakoj regiji.

Više o projektu Green mind pogledajte na https://greenmind.interreg-med.eu/

Novosti vezane za projekt

Newsletter 1 - Pokretanje pilot aktivnosti
4. projektni sastanak  Projekta Greenmind Interreg MED
PROJECT GREENMIND SASO 2019.
Poduzetnicima uručeni dokumenti - alati za jačanje konkurentnosti
GREEN MIND - Poziv na radionicu pilot projekta
Održan je sastanak partnera projekta GREEN MIND-a iz programa Interreg Mediterranean
1234