STEP-UP

Logo projekta

 • Početak provedbe projekta    1.1.2018.
 • Završetak provedbe projekta    30.6.2019.
 • Ukupna vrijednost projekta    951.831,00 EUR

Splitsko-dalmatinska županija provođenjem projekta STEP-UP sudjeluje u implementaciji projekata programa INTERREG V-A Italija-Hrvatska (projekti tipa Standard+) preko kojih će UO za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu dodatno proširiti znanja i iskustva i poboljšati suradnju između prekograničnih regija i Splitsko-dalmatinske županije.

Partneri u projektu:  u projektu sudjeluju Splitsko – dalmatinska županija, Grad Šibenik i Zračna luka Zadar kao partneri iz Hrvatske, te sa Talijanski strane partneri su regija Marche, regija Emilia Romagnia, Grad Lecce i Sveučilište u Trst

Ciljevi projekta su:

Glavni cilj projekta je promocija multimodalne mobilnosti putnika u području provođenje programa kombinirajući informacije različitih vrsta prijevoza u „Door to door“ tehnici prijevoza

Aktivnosti:

Istraživanjima u sklopu različitih projekata utvrđeno je da postojeća prometna povezanost ne zadovoljava suvremene životne potrebe stanovnika i posjetitelja tijekom turističke sezone na programskom području.

Stoga projekt STEP-UP želi unaprijediti planiranje održive mobilnosti i promovirati multimodalnost prijevoza na području provođenja programa.

Projekt STEP-UP koristi sve oblike prijevoza (vlak, trajekt, javni prijevoz, fleksibilni prijevoz te druge oblike prijevoza) i kombinira ih kako bi korisnicima pružio najbolja transportna rješenja.

Projekt STEP-UP uključuje dionike s različitih razina odlučivanja, tvrtke, prijevoznike te podržava kapitalizaciju inicijativa kao osnovu za razvoj održive mobilnosti putnika u EUSAIR regiji.

Opći ciljevi projekta:

 1. Promocija multimodalne mobilnosti putnika;
 2. Olakšani pristup ponuđenim uslugama;
 3. Spajanje aspekata prijevoza i turizma u globalnim okvirima;
 4. Kapitalizacija napora i rezultata projekta INTERMODAL.

Specifični ciljevi projekta:

 1. Poboljšanje platforme za Multimodalni prijevoz stvaranjem novog lokalnog planera za planiranje putovanja;
 2. Razmjena iskustva kako bi se izbjegle/smanjile tehničke i organizacijske prepreke putem treninga predviđenih unutar projekta;
 3. Planiranje studija izvodljivosti kako bi svaki partner mogao analizirati svoje specifične teme i kritične točke;
 4. Stvaranje novih poslovnih modela koji jamče održivost projekta.

Projekt predviđa šest pilot lokacija (tri u talijanskom programskom području i tri u hrvatskom) na kojima će se ciljevi STEP-UP operativno realizirati.

Više o projektu STEP-UP pogledajte na http://www.italy-croatia.eu/

 

Novosti vezane za projekt

STEP-UP projekt, završni sastanak
E-PUNIONICA U CISTI PROVO - STEP UP PROJEKT
Održana konferencija „Informacijskom tehnologijom korak bliže većoj mobilnosti“