20. veljače 2020.

ODRŽANA KONFERENCIJA U OKVIRU PROJEKTA GREENMIND

Greenmind – transnacionalno povezivanje inovativnih poduzetnika održala se  u utorak 4. Veljače 2020.  u 10 sati u prostorijama ICT Županija (PICS@FESB), (Ruđera Boškovića 32, Split).

Konferencija se održala u sklopu Greenmind projekta koji se sufinancira Europska unija iz Interreg MED programa, a koji ima za cilj razvoj gospodarske konkurentnosti i inovacija u industriji zelene i pametne mobilnosti jačanjem regionalne i transnacionalne suradnje između poduzeća, istraživačkih tijela i vlasti.

Splitsko dalmatinska županija kao projektni partner organizirala je transnacionalni događaj povezivanja malih i srednjih poduzetnika.

Teritorijalni kontekst  MED-a surađuje na razvoju usluga koje se bave potrebama malih i srednjih poduzeća i pomažu im da iskoriste mogućnosti ovog novog tržišta.

Sva mala i srednja poduzeća koja su zainteresirana za sudjelovanje u budućnosti mobilnosti pozvana su da se priključe projektu GREENMIND radi ostvarenja:

– Besplatne podrška projektnih partnera i vanjskih stručnjaka

– Testiranja pilot usluga:

  • Bolje razumijevanje tržišta zelene i pametne mobilnosti i iskorištavanje novih poslovnih mogućnosti;
  • Podrška u pronalaženju javnog financiranja za Vaše projekte;
  • B2B podudaranje za pronalaženje pravih partnera za projekte;

– Podrške u integraciji lokalnog klastera i transnacionalne mreže

Sudionici konferencije među kojima su predstavnici   Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (Sektor za inovacijsku politiku), Splitsko-dalmatinske županije i Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje ovom su se prigodom upoznali  s važnosti, ciljevima i provedbom projekta Greenmind, a potom  se održati panel diskusija o važnosti povezivanja i suradnje privatnog sektora, istraživačke zajednice i javnog sektora u okviru koje su sudjelovali predstavnici FESB-a, tvrtki Ericsson Nikola Tesla i Profico te Grada Splita.

Tijekom konferencije predstavili su se  uspješni inovativni projekti Smart Parking (Profico), električna parking barijera (Parklio) i Smart City (Grad Split), a potom će se organizirati posjet H2 laboratoriju FESB-a.

Više informacija o projektu može te dobiti na linku: 

https://dalmacija.hr/programi-gospodarstva/eu-projekti/green-mind

Web stranica projekta: greenmind.interreg-med.eu/