31. siječnja 2023.

Poziv građanima Sinja, Solina, Dugopolja, Klisa, Otoka i Hrvaca - Ispunite upitnik i pridonesite smanjenju onečišćenja na području vašeg grada/općine korištenjem multimodalnog prijevoza

 

S ciljem boljeg planiranja razvoja gradova Splita, Sinja i Solina te općina Klis, Otok i Hrvace, u sklopu provedbe EU projekta SUTRA (Sustainable Transport in Adriatic Coastal Areas and Hinterland), sufinanciranog iz EU programa Interreg V A Italija-Hrvatska, izrađen je upitnik koji ima za cilj identificirati zadovoljstvo korisnika lokalnim multimodalnim uslugama mobilnosti razvijenima u okviru projekta. Ovim istraživanjem dobit će se uvid u razmišljanja što većeg broja stanovnika Splitsko-dalmatinske županije.

Daljnjim proširenjem mreže biciklističke infrastrukture na području navedenih gradova i općina, te e-punionice u Dugopolju, uključenih u projekt SUTRA, popularizira se korištenje bicikala kao alternativnog oblika javnog prijevoza što je osnovni preduvjet za povećanje mobilnosti i kvalitete života domicilnog stanovništva i turista.

Stoga građane navedenih gradova i općina ljubazno molimo da odgovore na pitanja u anketi i na taj način doprinesu boljem planiranju razvoja svoga naselja i grada/općine, te Splitsko-dalmatinske županije u cjelini.

Anketa je namijenjena svim zainteresiranim građanima i korisnicima usluga, anonimna, a pristupiti joj možete preko poveznice: https://it.surveymonkey.com/r/SUTRA_HR?fbclid=IwAR2ozm_cXcFhCENKk8dbaaCAyR9ngZCDp6POBcuNUgHr9PeoCVAOmM9Y9l0