20. veljače 2020.

POZIV ZA PRIJAVU MSP-ova IZ SEKTORA PAMETEN I ZELENE MOBILNOSTI

Poštovana/i

Splitsko-dalmatinska županija kao projektni partner sudjeluje u projektu GREENMIND, sufinanciranom iz EU sredstava Interreg MED programa, a koji ima za cilj razvoj gospodarske konkurentnosti i inovacija malih i srednjih poduzetnika u industriji zelene i pametne mobilnosti, jačanjem regionalne i transnacionalne suradnje između poduzeća, istraživačkih tijela i vlasti. Teritorijalni kontekst 8 MED-a surađuje na razvoju usluga koje se bave potrebama malih i srednjih poduzeća i pomažu im da iskoriste mogućnosti ovog novog tržišta. Kao jedna od aktivnosti u sklopu projekta je bolje razumijevanje tržišta zelene i pametne mobilnosti i iskorištavanje novih poslovnih mogućnosti kroz B2B podudaranje za pronalaženje pravih partnera za projekte.

Navedena planirana aktivnost u sklopu GREENMIND projekta pruža mogućnost povezivanja tvrtki kroz aktivnost posjeta sajmu Greencities Malaga koji se održava u Malagi, u Španjolskoj u periodu od 21. - 22. travnja 2020. Navedeno bi tvrtkama trebalo omogućiti:

 • Razmjenu iskustava sa tvrtkama koje žele inovirati u segmentu zelene i pametne mobilnosti
 • Sudjelovanje na forumu koji okuplja 120 izlagača
 • Umrežavanje sa europskim kompanijama 

 

Slijedom navedenog Splitsko dalmatinska županija poziva zainteresirane male i srednje poduzetnike koji čije je sjedište tvrtke u Splitsko-dalmatinskoj županiji i čije poslovanje je direktno povezano sa gore navedenim industrijama zelene i pametne mobilnosti da se jave najkasnije do 26.02.2020 na e-mail: martin.bucan@dalmacija.hr

Molimo zainteresirane male i srednje poduzetnike da iskažu interes za sudjelovanje u aktivnosti internacionalizacije korisnika / posjeta sajmu Greencities Malaga u periodu 21.-22. travnja 2020. godine, a koja se provodi u sklopu projekta, GREEN MIND - financiranog u okviru EU Interreg MED programa, kroz dostavu pismo namjer u kojem će navesti ispod navedene podatke:

 • Naziv tvrtke
 • Sjedište tvrtke
 • Godišnji prihod u 2017., 2018. i 2019. godini
 • Prihod od proizvoda/usluga u domeni zelene i pametne mobilnosti
 • Broj proizvoda/usluga u domeni zelene i pametne mobilnosti
 • Broj zaposlenih
 • EU zemlje sa kojima tvrtka surađuje/gdje prodaje svoje proizvode
 • Kratak opis tvrtke i CV članova tima

Korisnici će biti odabrani prema sljedećim kriterijima: 

1.       Tematski fokus na zelenu i pametnu mobilnost;

2.       Spremnost na internacionalizaciju i internacionalno povezivanje;

3.       Sastav tima, poznavanje engleskog jezika;

4.       Inovativnost / kreativni sadržaji, odnosno proizvodi/usluge u segmentu pametne mobilnosti;

5.       Spremnost na učestvovanje u webinaru prilikom kojeg će se tvrtke predstaviti.

Troškovi posjeta (smještaj i prijevoz) odabranih korisnika sajmu Greencities u Malagi (21. -22.04.2020.) bit će pokriveni projektom GREEN MIND. Zbog ograničenog broja učesnika predviđeno je financiranje maksimalno po jedan predstavnik tri odabrane tvrtke.

 

Više informacija o projektu može te dobiti na linku: 

https://dalmacija.hr/programi-gospodarstva/eu-projekti/green-mind

Web stranica projekta: greenmind.interreg-med.eu/