19. listopada 2022.

PRIDRUŽITE NAM SE "CREATE Governance workshop" radionica

 

PRIDRUŽITE NAM SE    "CREATE Governance workshop" radionica koja će se održati u petak, 21. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati, u prostoru Mediteranskog instituta za istraživanje života - MedILS,Šetalište Ivana Meštrovića 45, u Splitu, u organizaciji Splitsko-dalmatinske županije

Registrirati se možete na slijedećem linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6D1HRLIS6RqwYoEbApO9m0vFfafw6Ylusy5n5vTPJji3jTg/viewform

 

KAKO ODRŽIVO UPRAVLJATI PLAŽAMA U UVJETIMA PODIZANJA RAZINE MORA USLJED GLOBALNIH KLIMATSKIH PROMJENA

Održivo upravljanje i nadohrana plaža glavne su teme radionice o upravljanju klimatskim promjenama u obalnim područjima "CREATE Governance workshop" na kojoj će predstavnici priobalnih jedinica lokalne samouprave s područja Splitsko-dalmatinske županije (SDŽ) govoriti o iskustvima i izazovima s kojima se susreću u procesu prilagodbe i provođenja Plana upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem SDŽ (Obalni plan) s akcijskim planom.

Radionica će se održati u petak, 21. listopada 2022. godine s početkom u 10:00 sati, u prostoru Mediteranskog instituta za istraživanje života - MedILS, Šetalište Ivana Meštrovića 45, u Splitu u sklopu kick off konferencije "CREATE the future we need", odnosno projekta CREATE (Climate REsponses for the AdriaTic rEgion) sufinanciranog iz programa Interreg Italija-Hrvatska.

"CREATE Governance workshop" radionicu organizira Splitsko-dalmatinska županija, partner klaster projekta CREATE koji ujedinjuje rezultate provedenih Interreg projekata na temu klimatskih promjena kako bi ponudili odgovore na brojna pitanja, te ono glavno: što moramo napraviti ODMAH da bi umanjili očekivane štete za ljude, imovinu i prirodu uslijed podizanja razine mora.

Uvodnu riječ na radionici dat će zamjenik splitsko-dalmatinskog župana Stipe Čogelja, dok će o izazovima donošenja i provedbe Obalnog plana SDŽ govoriti pročelnica Upravnog odjela za turizam i pomorstvo SDŽ Matea Dorčić, viši programski službenik PAP/RAC projekta Daria Povh Škugor, voditeljica Službe za opću politiku zaštite klime/Uprave za klimatske aktivnosti Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Branka Pivčević Novak, arhitekt i urbanist Gojko Berlengi, pročelnica Upravnog odjela za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove Šibensko-kninske županije Sanja Slavica Matešić, predstavnik Javne ustanove RERA S.D. Mili Novak i Gorana Jelić Mrčelić s Pomorskog fakulteta Sveučilišta u Splitu.

Drugi panel radionice posvećen je pitanjima i dilemama u održivom upravljanju plažama kroz nadohranu plaža i na njemu će sudjelovati voditeljica Odjela okolišnog prava Udruge Sunce Ivana Krstulović Baković, pročelnica Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu Maja Krželj, načelnik Općine Sutivan Ranko Blažević, načelnica Općine Podgora Petra Radić, viša savjetnica Općine Podstrana Andrijana Dedić i Ivana Birčić iz Podvodnog istraživačkog kluba Sveučilišta u Splitu.

Ciljevi konferencije "CREATE the future we need" su zajednička diskusija o planiranju i upravljanju obalnim područjima, prirodnim rješenjima u okviru zelene i plave infrastrukture, mogućnostima financiranja prilagodbe klimatskim promjenama te mjerama prilagodbe koje pridonose smanjenju posljedica klimatskih promjena.

Za sva dodatna pitanja o organizaciji možete se obratiti na e-mail adresu: martin.bucan@dalmacija.hr

Više informacija o projektu dostupno je na stranicama i društvenim mrežama: 

Web stranica projekta CREATE:
https://www.italy-croatia.eu/web/create

 

Pratite nas na društvenim mrežama: