8. ožujka 2024.

BOBAN: Vrijedne žene znače prosperitet zajednice u kojoj žive i rade

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Splitski cvit“ je profesionalna kuharica Marija Lulić, koja je izabrana između osam latica. „44 godine i 6 mjeseci bila sam šefica kuhinje. Sada je sasvim drugačije, a nas je u kuhinji bilo ukupno 26. Možete zamisliti koliko je posla bilo. Ova nagrada mi znači puno za sav moj trud i rad“, zaključila je Lulić.

Župan je najprije čestitao Međunarodni dan žena, ističući kako su žene temelj svake zajednice. „Uistinu, ova manifestacija je hvale vrijedna. Zahvaljujem organizatorima jer na taj način temeljima našega društva dajemo na značenju. Toliko vrijednih žena u jednoj zajednici znači prosperitet te zajednice. U našoj županiji imamo više pročelnica nego pročelnika, a žene svom poslu pristupaju temeljito i sistematično“, rekao je Boban.

Marina Mejić, predsjednica Organizacijskog odbora Splitskog cvita rekla je kako je u protekla dva mjeseca upoznala osam vrijednih latica. „Imamo različite prijedloge za latice, a naš cilj je da te žene u javnosti mogu otvoriti bitne teme za razvoj grada i da su dale bitan doprinos zajednici. Nastojimo pokriti sva bitna područja za zajednicu u kojoj živimo“, rekla je Mejić.