7. ožujka 2024.

IMOTSKI: Laboratorij nastavlja s redovnim radom, uskoro stiže i CT

Laboratorij u Imotskom odnedavno ima novu voditeljicu, pa je rješavanjem ovog kadrovskog pitanja neupitan nastavak rada po dosadašnjem načinu. „Zahvaljujem od srca magistri Ivani Nikše što je pristala doći ovdje te spasiti Imotsku krajinu po pitanju laboratorija. Svaki dan ovdje imaju više od 150 vađenja krvi. Hvala čelnicima lokalnih zajednica jer su bili iznimno benevolentni u rješavanju ovoga problema kroz materijalne olakšice magistri biokemije. Ona je obogatila zdravstveni segment za cijelu Imotsku krajinu“, rekao je župan Blaženko Boban koji je zahvalio i ravnatelju Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marku Rađi na rješavanju kadrovskih i drugih izazova u zdravstvu. Podsjetio je i kako će Imotski uskoro dobiti i CT uređaj.

Dr. Marko Rađa rekao je kako je u ovom laboratoriju, nakon odlaska bivše voditeljice u mirovinu, bilo kratko razdoblje određenog vakuuma u radu. „U tijeku je umrežavanje aparata i oni će uskoro biti svi u pogonu kako bi se dijagnostika mogla obavljati u potpunosti. Uskoro ćemo krenuti i u obnovu prostora laboratorija, a obnovit ćemo i uređaje kako bi svi pacijenti mogli imati još bolju zdravstvenu zaštitu“, rekao je Rađa.

Magistra Ivana Nikše navodi kako se vrlo lako priviknula na rad u Imotskom. „Još neko kratko vrijeme šaljemo uzorke u Split. Zadovoljna sam kolektivom, uvjetima i podrškom svih razina vlasti“, navela je Nikše, koja na posao svaki dan putuje iz Metkovića.