22. ožujka 2024.

Izaslanstvo Županije Središnja Bosna na radnom sastanku kod župana Bobana

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u petak je na radni sastanak primio izaslanstvo Županije Središnja Bosna, a razgovaralo se o poboljšanju zdravstvene skrbi na području Središnje Bosne preko Interreg programa za suradnju. "Poznato je da je naša RERA jedna od najaktivnijih agencija u Republici Hrvatskoj za privlačenje europskih sredstava. U pripremi za iduće razdoblje Nacionalnog plana za oporavak i otpornost možemo jako puno pomoći našim ljudima u Središnjoj Bosni kao koordinatori i savjetnici, odnosno preko naše agencije možemo realizirati zajedničke projekte za dobrobit stanovništva u toj, ali i u našoj županiji", izjavio je župan Boban.

Zastupnik u Hrvatskom saboru iz 11. izborne jedinice Radoje Vidović zahvalio je županu Bobanu na prijemu, ističući kako je Splitsko-dalmatinska županija tijekom Domovinskoga rata iskazala veliku pomoć stanovništvu Središnje Bosne. Podsjetio je i kako su se ranjenici s tog područja liječili u Splitu. "Tema današnjega sastanka je svakako poboljšanje suradnje između naših dviju županija. Mi smo oslonjeni na Splitsko-dalmatinsku županiju. Naime, naše sjedište je Travnik, a veći centar imamo u Sarajevu, dok je sljedeći veliki centar Split. U budućnosti se nadamo boljoj prometnoj povezanosti, pa ćemo i u naše prostorne planove uvrstiti bolju prometnu povezanost prema Splitu", izjavio je Vidović.

Sastanku su nazočili i zamjenik župana Ante Šošić, pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb i demografiju Dijana Luetić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu Tomislav Đonlić, zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak, ravnatelj Javne ustanove RERA Jozo Sarač, zamjenica ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marion Tomičić, predsjednik Sinjskog pučkog kazališta Željko Viculin te dopredsjednik  Sinjskog pučkog kazališta Dinko Franchini. Iz Županije Središnja Bosna nazočili su ministar obrazovanja, znanosti, mladih, kulture i športa Bojan Domić, savjetnik ministra Ivan Sajević, ravnatelj Hrvatske bolnice "Dr. fra Mato Nikolić" Nova Bila, dr. Mladen Čuturić te pomoćnik ravnatelja za nemedicinska pitanja Goran Pejaković.