20. lipnja 2024.

Na Biševu otvorena izložba podvodne fotografije „Ispod mora, ispod zemlje“

U četvrtak je na Biševu otvorena izložba podvodne fotografije „Ispod mora, ispod zemlje“ u povodu proslave obilježavanja 140. godišnjice otkrića Modre špilje. Župan Blaženko Boban tom prilikom je istaknuo kako je ova izložba jedinstvena prilika vidjeti naše podmorje. „Čestitam svima koji su pripremili ovu veličanstvenu izložbu. Svima želim ugodan boravak na Biševu. Ono što se može vidjeti danas mora se prenijeti diljem svijeta kako bi svi vidjeli ljepotu Hrvatske“, poručio je župan.

Direktorica Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivana Vladović rekla je kako se ovom izložbom daje dodatni obol ljudskom trudu, prirodi i svemu onom što se ispod mora može sačuvati. „Hvala našim podvodnim fotografima koji su nam se pridružili na ovom projektu. To su najveća imena podvodne fotografije i sve to je jedan lijep turistički proizvod koji će dodatno obogatiti prekrasno Biševo“, zaključila je Vladović.

Gradonačelnica Komiže Tonka Ivčević zahvalila je županu na dolasku, ističući kako se on redovito odaziva na njihove pozive. „Cijelo ljeto ćemo imati prekrasnu izložbu u novouređenom tunelu Gatula na Biševu. Sve pozivam da obiđu ovu jedinstvenu izložbu“, rekla je gradonačelnica.