6. veljače 2024.

Otvoren matični ured u Podstrani

U Podstrani su u utorak otvorene prostorije matičnoga ureda. Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban tom prilikom je istaknuo kako je primarno da stanovnici te općine mogu obavljati sve poslove matičnog ureda u njihovu mjestu. „To je iznimno važno jer ne moraju putovati do Splita. Podstrana je po prvi put dobila matični ured, a Stari Grad na Hvaru također je dobio svoj matični ured. Bitno je doći građanima gdje je to najvažnije i najbitnije za komunikaciju s njima. Tako ćemo raditi i dalje te imamo još pojedinih lokacija na kojima će biti potrebno prići građanima“, izjavio je župan.

Načelnik Općine Podstrana Mijo Dropuljić naveo je kako njegova općina ima gotovo 13 tisuća stanovnika i samim time rastu usluge građanima. „Izuzetno sam zadovoljan što će naši mještani moći nesmetano obavljati one radnje koje se obavljaju u matičnom uredu. Kako smo i napomenuli, s obzirom na veliki broj crkvenih vjenčanja, sama priprema za taj obred je ishođenje dokumenata koje također počinje u matičnom uredu“, rekao je Dropuljić.

Pročelnik Upravnog odjela za opću upravu Josip Matković rekao je kako po novoj mreži i novoj uredbi na području Splitsko-dalmatinske županije postoji 18 matičnih ureda. „I do sada smo ih imali 18, ali smo napravili određene promjene. Otvorili smo dva nova matična ureda, a dva ureda u Kaštelima smo spojili u jedan. Tako smo stanovništvu željeli što više približiti sve one usluge koje kao Županija pružamo. Na dobrom smo putu da brojka od 18 matičnih ureda jedno izvjesno vrijeme ostane takva kakva jest“, rekao je Matković.