Obavijesti

4. projektni sastanak  Projekta Greenmind Interreg MED

Dana 17.-18. listopada održan je 4. projektni sastanak  Projekta Greenmind Interreg MED u Toulousu organizirana od strana AFT Regional delegation Toulouse.

Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije te predstavili rezultate aktivnosti koje su se provele na području Splitsko-dalmatinske županije, a koji su namijenjeni malim i srednjim poduzećima.

U sklopu projekta izrađeni su  alati i načini na koji mala i srednja poduzeća mogu pojačati svoju konkurentnost i inovacijske kapacitete na način da provjere svoju tržišnu poziciju, umrežavaju se sa drugim tvrtkama ili jednostavno pronađu javne izvore financiranja.

Kao sljedeće aktivnosti najavljeno je održavanje radionice sa lokalnim dionicima u sklopu sajma SASO 2019, te održavanje sastanka transnacionalne Greenmind inovacijske mreže u Splitu.

Projekt GREEN MIND - Green and smart Mobility INDustry innovation odobren je za financiranje iz  programa Interreg Mediterranean 2014 - 2020. Vodeći partner projekta je Razvojna Agencija SIPRO iz Ferrare (Italija), dok su ostali partneri Splitsko-dalmatinska županija, Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. (Hrvatska), Thessaloiki tehnološki park (Grčka), IAT – Andalusian Institute of Technology (Španjolska), SERDA – Razvojna agencija Sarajevo (BIH), E – Zavod (Slovenija) i AFT TBC (Francuska).

Glavni cilj projekta je jačanje zelene industrije i pametnih tehnologija u sferi mobilnosti, te ispitivanje novih usluga iz domene tržišne inteligencije, mogućnosti javnog financiranja i usluge B2B povezivanja za MSP; izgradnja Modela spomenutih usluga koji je lako primjenjiv u klasterima i agencijama; uspostava transnacionalne inovativne mreže koja uključuje javni sektor, industriju i akademsku zajednicu; donošenje programa podrške politikama aktualizirajući projektne rezultate bazirane na specijaliziranim pametnim strategijama uključenih područja.

Dokumenti za preuzimanje

Stožer civilne zaštite SDŽ