Obavijesti

Dječji vrtići su znak obnove života

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Šime Erlić je danas u Imotskom dodijelio ugovore lokalnim zajednicama Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije. Riječ je o 24 projekta vrijedna nešto više od 10 milijuna eura.

Zahvalivši predsjedniku Vlade RH, Andreju Plenkoviću, resornom ministarstvu i ministru Šimi Erliću što su danas realizirali obećanje koje je prije više od godinu dana premijer Plenković dao narodu Imotske krajine i tada okupljenim čelnicima iz Grada Imotskog i imotskih općina, župan Blaženko Boban je kazao kako je zbog toga danas iznimno sretan: - Tamo gdje se grade vrtići, gdje se čuje vriska djece, tamo ima i bit će života. Zato ovu današnju svečanost dodjele ugovora lokalnim čelnicima vidim kao poruku nade ovom prelijepom kraju koji usitinu zaslužuje našu potporu, sa svih razina vlasti. Županija već duže vrijeme kroz programe Tu je tvoj dom ii Županija za tebe, potiče o(p)stanak mladih obitelji i povratak onih kojima život u velikim sredinama postaje sve teži - kazao je u pozdravnoj riječi župan Boban te dodao: - Gotovo 10 milijuna eura za projekte lokalnih zajednica samo na području naše županije su potvrda ranijih riječi predsjednika Vlade da ni jedna lokalna zajednica koja kvalitetno pripremi projektnu dokumentaciju neće ostati bez sredstava iz ovoga Programa. Ne trebam  ni govoriti što će mladim obiteljima značiti izgradnja devet dječjih vrtića. Hvala još jednom ministru i resornom ministarstvu, Vladi RH kao i svim čelnicima lokalne samouprave koji su pripremili kvalitetne projekte. Neka samo tako nastave - zaključio je župan.

Ministar Šime Erlić je naglsio da je Program razvoja i demografske revitalizacije Imotske krajine i dalmatinske Zagore u fokusu ove Vlade, na čelu s predsjednikom Andrejem Plenkovićem koji će ovih dana i sam posjetiti jednu od imotskih općina. Potreban nam je partnerski odnos Vlade, područne i lokalne samouprave jer rješavamo nešto dugoročno. Neće s ovih 9 dječjih vrtića prestati ulaganja u ovaj kraj. Nastavit ćemo s poticanjem uređenja poslovnih zona, izgradnje turističke infrastrukture jačajući gospodarstvo i čineći sve što možemo na većem zapošljavanju i samozapošljavanju. Ne trebam posebno naglašavati kako će Ministarstvo nadzirati transparentnost trošenja novca koji je ciljano usmjeren na sva područja života koja sam spomenuo - bio je jasan ministar Erlić. Uz ugovore s lokalnim zajednicama, ministar je županu predao ugovore vrijedne 110 tisuća eura, za školu u Sinju i školsko igralište u Lovreću.

Na koncu je gradonačelnik Grada Imotskog i zastupnik u Hrvatskom Saboru, Ivan Budalić zahvalio Vladi RH, ministru Erliću i njegovim suradnicima te županiji što su danas pokazali dosljednost ispunjavanja vlastitih obećanja i što se neće stati na ovomu. - Želimo jednak razvoj svih krajeva Republike Hrvatske te smo po primjeru Projekta Slavonija i Programa za otoke i Sjever Hrvatske tražili sličan model za imotsku krajinu i dalmatinsku Zagoru. Zahvaljujem i svojim suradnicima koji su kvalitetno pripremili projekte i mogu kazati samo bit će ih još, jer ovo nije kraj nego tek početak jedne lijepe priče - kazao je domaćin današnjeg događanja, Budalić.

Stožer civilne zaštite SDŽ