Obavijesti

Dobrodošlica „Malom Splitu“, budućim zvijezdama: Danijelama, Lorenama, Mišama, Nižetićima, Grašama…

Danas je županija bila raspjevana. Župan Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, šport, kulturu i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić su, uoči večerašnjeg nastupa budućih zvijezda, upriličili prijem za organizatore i sudionike 32. Međunarodnog dječjeg festivala “Mali Split”, koje je predstavio dugogodišnji uspješni organizator dječjeg festivala i voditelj dječjeg zbora Srdelice, Jovica Škaro.

Župan je pozdravljajući mlade glazbenike, posebno one koji su nam stigli iz Vukovara, Osijeka, Zagreba i Mostara istaknuo izvrsnu dugogodišnju suradnju s Jovicom Škarom, s kojim se poznaje i  surađuje već više od 30 godina. – Gledajući sinoć nastupe naših brojnih već proslavljenih glazbenika i glazbenica na Splitskom festivalu, sjetio sam se i vas, budućih zvijezda koji ćete u skoroj budućnosti širiti slavu imena našega grada, naše županije i naše Domovine – kazao je župan te se posebno emotivno obratio Jovici Škari, rekavši: - Blago je imati čovjeka u gradu, u županiji u svom okruženju, kao što je vaš i naš Jovica, zaljubljenik u glazbu ali i dokazani humanitarac koji nam je uvijek bio raspoloživ kada smo ga pozivali da sa svojim Srdelicama razveseli onih teških 90-ih godina djecu prognane iz Vukovara i drugih mjesta Hrvatske, a evo sada djecu iz potresom pogođenih područja i uskoro djecu iz Ukrajine, za svu djecu za koju smo godinama kao Grad Solin ili Županija u suradnji s našim Crvenim križem organizirali boravak preko ljeta u našem kampu na Čiovu. Za to mu iskreno i od srca hvala, a vama svima želim ugodan boravak u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Večeras ste svi pobjednici i unaprijed vam svima na tomu čestitam, radujući se s vama, s vašim roditeljima i odgajateljima vašim sadašnjim i budućim uspjesima.

Jovica Škaro je zahvalio županu na lijepim riječima, skromno kazavši djeci kako se „župan voli šaliti“ te da hvale na njegov račun ne uzimaju za ozbiljno. – Uz našu djecu iz Splita i Splitsko-dalmatinske županije, danas su s nama i mladi glazbenici iz Vukovara, Osijeka, Zagreba i Mostara te svima njima i cijeloj javnosti želim posvjedočiti da je za mene dolazak u zgradu županije kao dolazak doma. Ovdje sam oduvijek nailazio na razumijevanje i potporu. Zato još jednom od srca zahvaljujem prijatelju županu Bobanu i pročelniku Đonliću bez čije pomoći ne bismo mogli putovati na nastupe diljem Hrvatske, a da i ne govorim o organizaciji sada već 32. dječjeg festivala Mali Split na kojemu će ove godine  nastupiti 23 izvođača i isto toliko plesnih skupina. Svi oni će dobiti neku nagradu: „zlatnu ribicu“, ili simbol „Malog Splita“ ili sv. Duje – kazao je Škaro koji je na koncu županu dodijelio zahvalnicu Malog Splita.

Novinarima se obratila i voditeljica vukovarskog dječjeg zbora „Vukovarski golubići“, Dubravka Lemac koja je kazala: --Već smo na poziv barba Škare peti put sudionici na festivalu Mali Split. Prvi put smo tu bili 2004. godine, četiri godine nakon utemeljenja dječjeg zbora „Vukovarski golubići“. Imamo pet samostalni CD-ova, koji su bili nominirani za Porina. Čast nam je i uvijek se odzivamo na poziv gosp. Škare .jer se ovdje osjećamo kao doma – kazala je voditeljica zbora čija djeca su izvela dio pjesme s kojom će večeras nastupiti u Splitu, nakon što je gđa Lemac darovala župana Pjesmaricom sa svim dosadašnjim pjesmama ovoga uspješnog dječjeg zbora. Župan Boban i pročelnik Đonlić su uzvratili simboličnim darovima mladim glazbenicima te su se na kraju zajednički fotografirali na ulazu u zgradu Županije.

Stožer civilne zaštite SDŽ