Obavijesti

GREEN MIND - Poziv na radionicu pilot projekta

Poštovani,

pozivamo Vas na radionicu pilota u sklopu projekta Green Mind koja će se održati u srijedu, 29. svibnja 2019. godine u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2, Split, IV. kat, sala za sastanke. Početak radionice je u 10 sati (predviđeno trajanje je max. 2 sata).

Tijekom provedbe projekta provedeno je istraživanje potreba malih i srednjih poduzeća na području zelene i pametne mobilnosti s prostora Splitsko-dalmatinske županije. Na osnovu analiziranih rezultata i identificiranih potreba kreirane su usluge iz domene analize tržišta, mogućnosti javnog financiranja i B2B povezivanja.

Na radionici će biti prezentirani alati i načini na koji mala i srednja poduzeća mogu pojačati svoju konkurentnost i inovacijske kapacitete na način da provjere svoju tržišnu poziciju, umrežavaju se sa drugim tvrtkama ili jednostavno pronađu javne izvore financiranja.

Glavni cilj Green mind projekta razvoj i jačanje konkurentnost i inovacijskih kapaciteta malih i srednjih poduzeća s područja zelene i pametne mobilnosti (green&smart mobility) na Mediteranu.

Međunarodni pristup Green Mind projekta temelji se na procesu uzajamnog učenja i razmjene znanja koji za cilj ima uspostavu međunarodne inovativne mreže koja uključuje javni sektor, industriju i akademsku zajednicu na MED području.

Vodeći partner projekta je Razvojna Agencija SIPRO iz Ferrare (Italija), dok su ostali partneri Istarska razvojna agencija - IDA d.o.o., Thessaloiki tehnološki park (Grčka), IAT - Andalusian Institute of Technology (Španjolska), SERDA - Razvojna agencija Sarajevo (BIH), Splitsko-dalmatinska županija (Hrvatska), E - Zavod (Slovenija), AFT TBC (Francuska).

Projekt Green Mind - Green and smart Mobility INDustry innovation financiran je iz programa Interreg Mediterranean 2014. - 2020. Ukupni budget projekta iznosi 1.598.000,00 €, za provođenje projekta u Splitsko-dalmatinskoj županiji namijenjeno je 150.137,00 €.

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Martin Bućan, Upravni odjel za gospodarstvo, EU fondove i poljoprivredu Splitsko-dalmatinske županije Tel.: +385 (21) 400 156 martin.bucan@dalmacija.hr

Split, 22.5.2019.

Dokumenti za preuzimanje

Stožer civilne zaštite SDŽ