Obavijesti

Imotski gimnazijalci dobili nova računala: "Ovi učenici imaju jednake prilike kao i u većim gradovima"

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban u utorak je učenicima Gimnazije dr. Mate Ujevića u Imotskom uručio 16 novih računala, u sklopu projekta Edit CodeSchool, kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija. Tom prilikom Boban je naglasio kako su mladi ljudi sastavni dio ovoga projekta. "Da bi oni imali kvalitetan rad, treba im osigurati i opremu. Nova računala imotski su gimnazijalci zaslužili svojim radom i suradnjom s ICT županijom. Oni sada mogu prijeći na veću razinu te će sutra biti u mogućnosti formirati informatičke tvrtke na području Imotske krajine", smatra župan. 

Ravnatelj imotske gimnazije, profesor Boris Karin, zahvalio je na vrijednoj donaciji. "Računala koja smo dobili će u kombinaciji s našim vrijednim profesorima i učenicima podići kvalitetu nastave informatike na jednu veću razinu te će povećati digitalne kompetencije naših učenika", rekao je Karin. 

Zamjenica gradonačelnika Imotskoga Ana Marija Radeljić smatra kako je Edit CodeSchool program izuzetno važan za manje gradove. "Ovaj program kojega provodi Splitsko-dalmatinska županija potiče digitalne vještine te izradu aplikacija i mrežnih stranica. On poboljšava i IT sustav u manjim gradovima poput Imotskoga", izjavila je zamjenica. 

Voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić rekao je kako učenici u Imotskom imaju priliku učiti najmodernija programerska znanja. "Oni tako imaju jednake prilike poput njihovih kolega iz većih gradova. Vjerujem da će svojim rezultatima pokazati da su opravdali naše povjerenje", istaknuo je Brčić.

Profesorica informatike u imotskoj gimnaziji, Martina Maršić, zadovoljna je suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom. "Kolege s kojima surađujemo su zaista pristupačni i daju nam odlične ideje. Moji učenici svakodnevno rješavaju zadatke te im se na tome posebno zahvaljujem. Oni ulažu puno truda i drago mi je da je to prepoznala Splitsko-dalmatinska županija", izjavila je. 

Učenica prvoga razreda gimnazije Anamarija Pejić rekla je kako će sada puno brže rješavati brojne informatičke zadatke. "Ova donacija nam znači puno jer ćemo sada biti puno brži i učinkovitiji u rješavanju zadataka i problema te u izradi aplikacija i mrežnih stranica", navodi ova imotska gimnazijalka. 

Stožer civilne zaštite SDŽ