Obavijesti

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije sudjelovalo u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije na čelu s Petroslavom Sapunarom, predsjednikom Županijske skupštine i Lukom Brčićem, zamjenikom župana boravilo je 17. i 18. studenog 2010. u Vukovaru, u prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U Hrvatskom domu Vukovar 17. studenog nazočili su svečanoj premijeri dokumentarnog filma „Zaustavljeni glas“, autorice Višnje Starešine, posvećenog Siniši Glavaševiću, novinaru i simbolu otpora Vukovara. Filmom se rekonstruira njegovo djelovanje kao izvjestitelja Hrvatskog radija Vukovar u doba opsade grada te istražuju posljednji sati njegovog života, od odvođenja iz vukovarske bolnice do egzekucije na Ovčari. Film je također dio projekta Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata u mobiliziranju, posebice mladih, za njegovanje povijesnog pamćenja o Domovinskom ratu. Rađen je u produkciji „Interfilma“ iz Zagreba, a njegovu realizaciju pomogla je Splitsko-dalmatinska županija.Na Dan sjećanja, 18. studenog, Županijsko izaslanstvo sudjelovalo je u Koloni sjećanja - „Križnom putu“ od Opće bolnice Vukovar do Memorijalnog groblja, gdje su položiti vijence i zapaliti svijeće pred spomen obilježjem poginulim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Molitvu i Svetu misu predvodio je msgr. Marin Barišić, nadbiskup splitsko-makarski.                                                                              Anamarija Rošin 

Stožer civilne zaštite SDŽ