Obavijesti

Novi vatrogasni dom u Dugom Ratu: "Sigurnost je primarni segment života"

U Dugom Ratu je u ponedjeljak otvorena nova zgrada vatrogasnoga doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Dalmacija“. Radi se o objektu kojega je Splitsko-dalmatinska županija financirala s gotovo 2,5 milijuna kuna. „Sigurnost je primarni segment života, a živjeti u sigurnosti znači razvijati gospodarstvo i sve druge grane djelovanja. DVD Dugi Rat kroz svojih 80 godina djelovanja je sve ovo uistinu zaslužio zbog sadašnjih generacija, ali i onih generacija koje su godinama sanjale o tome da imaju jedno ovakvo mjesto“, rekao je župan Blaženko Boban.

Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske stavlja veliki naglasak na sustave zaštite i spašavanja. „Krize su danas sve češće i nažalost svjedoci smo toga. Trebamo puno više ulagati u taj sustav kako bi se s novim tehnologijama moglo reagirati na vrijeme“, rekao je Erlić.

Zadovoljan je i predsjednik DVD-a „Dalmacija“ Živko Žilić. „Vrhunski doživljaj! Ovo smo čekali dugo godina. Bilo je suza radosnica jer smo napokon dočekali da smo svoji na svome“, izjavio je.

Stožer civilne zaštite SDŽ