Obavijesti

Održan 3. SC meeting - operativni sastanak svih partnera na projektu

Upravo je završen 3. SC meeting, sastanak svih sudionika na projektu koji je otvoren pregledom do sada izvršenih aktivnosti, a potom je usklađen financijski okvir te je provjereno poštivane administrativnih procedura tijekom do sada odrađenih zadataka. Sastanak koji se odvio putem aplikacije Team, nastavljen je predstavljanjem do sada ostvarenih rezultata inženjerskog tima zaduženog za razvoj autonomnog podvodnog uređaja – drona, koji će pomoću akustičkih i optičkih instrumenata, na neinvazivan način, pratiti i sakupljati podatke o fizičkim, kemijskim i biološkim značajkama podmorja na većim dubinama.

Ipak, centralna tema današnjeg sastanka bila je mogućnost produljenja trajanja projekta uslijed pandemije Covid-19 koja je utjecala na mogućnosti sastajanja timova u proteklim mjesecima te posljedičnu dinamiku provedbe svih aktivnosti na projektu. Prema zahtjevu koji je upućen JS-u (Joint Secretariat), umjesto krajem lipnja 2021. godine, završetak projekta predviđen je u prosincu iste godine.

SUSHI DROP projekt kojim se uvode neinvazivne metode procjene morskih staništa, provodi se u suradnji hrvatskih i talijanskih partnera, županija Marche i Splitsko-dalmatinske županije te hrvatsko – talijanskog istraživačkog tima, u sklopu programa program Interreg Italy – Croatia.

Za više informacija o projektu posjetite www.italy-croatia.eu/web/sushidrop.

Dokumenti za preuzimanje

Stožer civilne zaštite SDŽ