Obavijesti

Održana 32. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije

Izvješće o stanju u zdravstvenoj ustanovi  Klinički bolnički centar u Splitu podnio je ravnatelj ustanove dr. Dujomir Marasović. Govorio je o realiziranim projektima, projektima u realizaciji, te o daljnjim planovima za poboljšanje zdravstvenih usluga u toj ustanovi. Naročiti interes vijećnika izazvalo je Izvješće o stanju u zdravstvenoj ustanovi Dom zdravlja Split, koje je nakon duge i detaljne rasprave prihvaćeno. Nakon toga prihvaćena su izvješća o stanju u zdravstvenim ustanovama  Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije, Ustanovi za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije, Stomatološkoj poliklinici, Poliklinici za rehabilitaciju osoba sa smetnjama u razvoju, Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, Ljekarni Splitsko-dalmatinske županije, Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju „Biokovka“.

Županjska skupština prihvatila je i izvješća o stanju u socijalnim ustanovama i to: Domu za starije i nemoćne osobe Split, Domu za starije i nemoćne osobe Lovret, Split, Domu za starije i nemoćne osobe Makarska, Domu za starije i nemoćne osobe Vis.
Prihvaćeno je Izvješće o radu trgovačkog društva Županijske ceste  Split d.o.o., Odluka o stjecanju dodatnog vlasničkog udjela u Vodoprivredi Imotski, Zaključak o davanju prethodnog mišljenja za izdvajanje iz šumskogospodarskog zemljišta K.O. Kotišina, Odluka o dopuni Odluke o ustrojstvu upravnih tijela Splitsko-dalmatinske županije, Zaključak o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Statuta Doma za starije i nemoćne osobe Lovret, te Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o načinu obavljanja vlastite djelatnosti, te načinu korištenja i uplaćivanja dijela ostvarenih prihoda i školskim ustanovama Splitsko-dalmatinske županije. Također su prihvaćena Rješenja o razrješenju i imenovanju mrtvozornika za područje Grada Solina i Općine Lovreć.

                                                                                    Ana-Marija Škorić

Stožer civilne zaštite SDŽ