Obavijesti

Održana 39. sjednica Županijske skupštine

Sjednici je predsjedavao predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić.  Skupština je donijela Zaključak o prihvaćanju Antirecesijskih mjera za racionalizaciju proračunske potrošnje, te potrošnje trgovačkih društava i ustanova u vlasništvu Splitsko-dalmatinske županije. Ove mjere donose se kao privremeno rješenje kojim bi se zaustavila daljnje potrošnja proračunskih sredstava na stavkama za koje, u uvjetima recesije i mogućih poremećaja u gospodarstvu, nisu prioritetne potrebe, te kako bi se sredstva usmjerila u programe koji doprinose bržem gospodarskom rastu i novom zapošljavanju.

Vijećnici su prihvatili Godišnje izvješće o izvršenju proračuna Splitsko-dalmatinske županije, Odluku o dopuni Odluke o ustrojstvu Upravnih tijela splitsko-dalmatinske županije, Program rada Županijske  skupštine za 2009. godinu, Rješenje o imenovanju sudaca porotnika Općinskog suda u Sinju, te odluke o izboru najpovoljnije ponude za zakup zajedničkih lovišta XVII/152-„Biorine“ i lovišta XVII/125-„Cista“ i davanje istih lovišta u zakup.

Županijska skupština prihvatila je prijedlog odluka o dodjeli nagrada Splitsko-dalmatinske županije. Nagradu Splitsko-dalmatinske županije za životno djelo dodijeljene su: mnsg. Anti Juriću, prof.dr.sc. Dušku Kečkemetu i  Edi Pezziju. Osobne nagrade dobili su: Boris Burić –Gena, Marinko Ćavar, dr.fra Josip Marcelić, prof. Tihomir Radić, Sanja Župa. Skupne nagrade dodijeljene su: Centru borilačkih športova „Pit Bull“ Split, Dječjem zboru „Srdelice“, Split, Hrvatskoj gradskoj glazbi Vis, Ragbi klubu „Nada“ i Zajednici udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije.
Doneseno je Rješenje o imenovanju člana Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste, Rješenje o imenovanju ravnatelja Županijske uprave za ceste, Odluka o sufinanciranju političkih stranaka i nezavisnih vijećnika u Županijskoj skupštini Splitsko-dalmatinske županije, Odluka o određivanju morskih plaža na kojima će se provoditi praćenje kakvoće mora za kupanje na području Splitsko-dalmatinske županije, Zaključak o davanju suglasnosti na Pravilnik o sistematizaciji i unutarnjem ustroju Doma za starije i nemoćne osobe Split, Zaključak o davanju prethodne suglasnosti za raspolaganje imovinom Osnovnoj školi Petra Kružića Klis, te Odluka o osnivanju i imenovanju Povjerenstva za osobe sa invaliditetom Splitsko-dalmatinske županije. Županijska skupština donijela je niz Rješenja o imenovanju članova školskih odbora.

                                                                                Ana-Marija Škorić

Stožer civilne zaštite SDŽ