Obavijesti

Otvorena nova zgrada Policijske postaje Imotski: "Imoćani su ovo zaslužili"

U petak je u Imotskom otvorena nova zgrada tamošnje policijske postaje, vrijedna 4,6 milijuna eura. Župan Blaženko Boban naglasio je kako će Imoćani od sada sve usluge iz djelokruga policije moći obavljati u primjerenim prostorijama, na jednoj lokaciji. „Službenici policije su do sada radili na čak tri neuvjetne lokacije. Danas su dobili jedan od najreprezentativnijih objekata u Hrvatskoj. Imoćani su to zaslužili. Ovaj kraj je devedesetih godina prvi stao u obranu domovine. Uostalom, prvi poginuli hrvatski redarstvenik Josip Jović je iz ovoga kraja”, podsjetio je župan.

Potpredsjednik Vlade i ministar MUP-a Davor Božinović istaknuo je velika ulaganja u infrastrukturu, policijske službenike i opremu. „Ovo je jedna od 70 policijskih zgrada koje smo u našem mandatu ili izgradili ili obnovili. Rekao bih, nikada više nismo ulagali u uvjete života, odnosno rada policijskih službenika”, rekao je Božinović. Dodao je kako se bilježe veliki rezultati po pitanju policijske opreme, statusu policijskih službenika i sredstvima za rad. „To je čvrsto opredjeljenje naše Vlade”, naglasio je.

Zamjenica gradonačelnika Imotskoga Ana Marija Radeljić smatra kako je ovo veliki dan za Imotski i Imotsku krajinu. „Radi se o jednoj novoj dimenziji sigurnosti koju dobivaju svi djelatnici Postaje granične policije Imotski, ali i svi građani grada Imotskoga i Imotske krajine”, rekla je Radeljić.

Otvaranju su nazočili i glavni ravnatelj policije Nikola Milina, pomoćnik ministra za materijalno-financijske poslove Cvjetko Obradović, načelnik PU splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić i načelnik PGP Imotski Tihomir Nenadić. Svečanost otvaranja započela je molitvom don Marka Trogrlića policijskog kapelana za dvojicu poginulih hrvatskih policijskih redarstvenika Ivice Grubača i Bogoslava Lukića-Boće imotskih policajaca koji su braneći domovinu poginuli u samim počecima Domovinskog rata. 

Stožer civilne zaštite SDŽ