Obavijesti

Otvoreni 7. Dani izraelskog filma u Splitu

U srijedu su u kinoteci „Zlatna vrata“ otvoreni Dani izraleskog filma u Splitu. Župan Blaženko Boban podsjetio je kako se ovaj događaj organizira već sedmu godinu zaredom. „Od prvoga dana smo prihvatili suradnju s veleposlanstvom Države Izrael i niz aktivnosti smo zajednički provodili kroz ove godine. Iz kulturne suradnje proizišle su brojne akcije i aktivnosti, a razmjena kulturnih aktivnosti ima veliku korist za građane Splitsko-dalmatinske županije“, izjavio je župan Boban.

Otvaranju je nazočila zamjenica veleposlanika Države Izrael u Hrvatskoj i konzulica Hadas Dolev. „Iznimno sam sretna što sam sudjelovala na otvorenju sedmih Dana izraelskog filma u Splitu zahvaljujući našoj odličnoj suradnji sa Splitsko-dalmatinskom županijom, Zlatnim vratima i kinom Mediteran“, rekla je Dolev.

Ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje „Zlatna vrata“ Danijela Ćukušić izrazila je zadovoljstvo što se ovogodišnje otvaranje Dana izraleskog filma održalo upravo u njihovoj kinoteci. „Ukupno pet filmova ćemo imati priliku pogledati u ovim danima. Naglašavam kako je ulaz slobodan za sve građane koje pozivam da dođu i upoznaju se s izraelskom kinematografijom“, rekla je Ćukušić i dodala kako je odabir filmova napravilo Veleposlanstvo te se vodilo računa o različitosti tema kojima se filmovi bave.

Stožer civilne zaštite SDŽ