Obavijesti

P O Z I V udrugama mladih i za mlade

Drugi saziv Savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije konstituiran je 14. svibnja 2010. godine na temelju Zakona o Savjetima mladih („Narodne novine“, broj 23/07) i Odluke o osnivanju Županijskog savjeta mladih Splitsko-dalmatinske županije od 17. srpnja 2007. godine („Službeni glasnik Splitsko-dalmatinske županije“, broj 09/07), te nastavlja djelovati na temeljima Programa djelovanja za mlade donesenog 25. studenog 2009 godine.

Temeljem dopisa Ministarstva branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti (u prilogu) kojim nas obavještavaju da temeljem Rezolucije A/RES/64/134 Ujedinjenih naroda usvojenoj na Glavnoj skupštini 18. prosinca 2009., dana 12. kolovoza 2010. godine, na Međunarodni dan mladih, započinje Međunarodna godina mladih pod sloganom: "Dijalog i međusobno razumijevanje".

Ovim putem pozivamo sve udruge mladih i za mlade na suradnju i zajedničko obilježavanje godine mladih. Ukoliko imate ili planirate projekt kojim namjeravate obilježiti Međunarodnu godinu mladih uputite poziv Savjetu mladih sa priloženim projektom, te se Savjet mladih može uključiti kao suorganizator i samo u skladu s financijskim mogućnostima i proračunskim odrednicama Županije sufinancirati dostavljene nam projekte.

Ovim pozivom Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije pokazuje spremnost da u skladu sa svojim mogućnostima pomogne projekte udruga mladih i za mlade u Splitsko-dalmatinskoj županiji koji su od posebnog značaja, a udruge ih ne mogu same u cijelosti financirati i realizirati, te želju da pridonese promicanju, boljem razumijevanju i provedbi Nacionalnog programa djelovanja za mlade od 2009. do 2013. i Županijskog programa djelovanja za mlade.

Projekte možete slati na adresu:
Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2/IV, 21000 Split,

ili putem elektronske pošte:
savjetmladih.sdz@gmail.com


                                                                           S poštovanjem,
                                                          Predsjednik Savjeta mladih SDŽ

                                                                         Stipe Čogelja, v.r.

Stožer civilne zaštite SDŽ