Obavijesti

Potpisan ugovor za dogradnju Obrtno tehničke škole u Splitu

Potpisan je Ugovor o građenju za dogradnju i rekonstrukciju Obrtno tehničke škole Split u sklopu projekta Regionalnog centra kompetencije u sektoru elektrotehnike i informatike. Župan Blaženko Boban navodi kako je jedan od dva ovakva centra u našoj županiji. „Mi smo jedina županija koja je dobila dva regionalna centra kompetencija. U Turističko-ugostiteljskoj školi već su se zahuktali radovi, a od danas krećemo i s drugim centrom i to u Obrtno tehničkoj školi. Ukupna vrijednost projekta je 12 milijuna eura, a danas je potpisan ugovor za nešto više od 5 milijuna eura, koji se odnosi na građevinski dio“, izjavio je župan.

Ravnatelj Obrtno tehničke škole Milivoj Kalebić ističe kako će se realizacijom novih prostora stvoriti još bolji i kvalitetniji uvjeti za rad profesora i učenika. „Ovo je zadnja kockica koja nam je trebala kako bismo do kraja doveli ovaj projekt Regionalnog centra kompetentnosti u području elektrotehnike i računarstva. Već aktivno radimo na drugom dijelu projekta koji se odnosi na uspostavu rada regionalnog centra i u sklopu tih aktivnosti putujemo, stječemo nova znanja, educiramo profesore iz drugih škola te se trudimo predstaviti našu školu i sva strukovna zanimanja“, izjavio je Kalebić.

Potpisivanju ugovora nazočili su i predstavnici izvođača radova, kao i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ