Obavijesti

Prijavite se na besplatnu online konferenciju „Inovativna rješenja za održivost Jadranskog mora“

 

Prijavite se na besplatnu online konferenciju „Inovativna rješenja za održivost Jadranskog mora“ u zajedničkoj organizaciji projekta SUSHI DROP i strateškog projekta INNOVAMARE koja će se održati 27. i 28. travnja 2021.

Konferenciju „Inovativna rješenja za održivost Jadranskog mora“ zajedno organiziraju strateški projekt InnovaMare i projekt Sushi Drop koji se financiraju iz Interreg program Italija-Hrvatska.

Okupit ćemo donositelje odluka na nacionalnoj, lokalnoj i regionalnoj razini i znanstveno-istraživačku zajednicu i otvoriti raspravu o razvoju inovativnih rješenja te kombiniranjem znanja, iskustva i informacija sa strateške i operativne razine, zajednički potaknuti razvoj novih rješenja kroz inovacijski ekosustav s misijom održivosti Jadranskog mora.

SUSHI DROP je projekt u sklopu kojeg talijansko – hrvatski istraživački tim razvija podvodni dron dizajniran za monitoring morskog dna i uspostavu geografskog informacijskog sustava (GIS) - baze podataka otvorenog pristupa u kojoj će se prikupljati i razmjenjivati dobiveni podaci. Projekt je osmišljen s ciljem unapređenja znanja o preciznim i neinvazivnim metodama kartiranja morskih staništa, odnosno praćenja i procjene stanja morskog okoliša, indeksa brojnosti ribe te općenito biološke raznolikosti i ekosustava Jadranskog mora. Temelj provedbe projekta je implementacija senzorskog sustava baziranog na UUV tehnologiji (Unmanned underwater vehicles / Autonomnih podvodnih uređaja) koji pomoću akustičkih i optičkih instrumenata procjenjuju bentoska staništa na većim dubinama.

INNNOVAMARE projekt osmišljen je kako bi se razvio i uspostavio model inovacijskog ekosustava na području podvodne robotike i senzorike za potrebe kontrole i nadzora onečišćenja u Jadranskom moru. Glavni cilj projekta je poboljšati uvjete na strateškoj i operativnoj razini prekogranične suradnje privatnog i znanstvenog sektora, a radi poticanja razvoja novih tehnoloških rješenja i inovacija u području robotike i senzorike. Kroz projekt InnnovaMare zajednički će se razviti i uspostaviti model inovacijskog ekosustava na prekograničnoj razini u području podvodne robotike i senzorike s misijom orijentiranom na održivost Jadranskog mora.

Događaj će biti organiziran kao izvanmrežni i mrežni događaj. Neki od dostupnih govornika i sudionika pridružit će nam se u Zadru, a drugi putem interneta. Svi ste pozvani i dobrodošli!

Okrugli stol / konferencija će biti održana prema rasporedu na poveznici, na engleskom jeziku.

Sudjelovanje je besplatno i može se prisustvovati online. Registrirati se možete prijaviti klikom na ovaj link, zaključno s ponedjeljkom, 26. travnjem. 

Za sva dodatna pitanja o organizaciji možete se obratiti na e-mail adresu: innovamare@hgk.hr

Više informacija o projektima dostupno je na stranicama i društvenim mrežama: InnovaMare i SUSHI DROP.

 

Dodatne informacije i upute za povezivanje događanje prijavljenima ćemo pravovremeno dostaviti. Predviđena je usluga simultanog prevođenja i događaj će biti sniman.

Stožer civilne zaštite SDŽ