Obavijesti

Primanje povodom Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. prosinca

U prigodi sutrašnjeg Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske 15. siječnja, župan Ante Sanader sa suradnicima upriličio je primanje za konzularni zbor, te predstavnike Vijeća nacionalnih manjina i predsjednike udruga nacionalnih manjina.

Župan se zahvalio konzularnom zboru na svemu što su učinili kako bi Hrvatska u Europi zauzela mjesto koje joj povijesno pripada, uz nadu kako aktivnost konzularnog zbora neće izostati ni ubuduće. Također, obraćajući se pripadnicima nacionalnih manjina istakao je njihovu važnost, te naglasio, da koliko uvažavamo nacionalne manjine, koliko ih poštujemo mjerilo je demokratičnosti. Čestitkama su se pridružili i zamjenik župana Visko Haladić, te potpredsjednici Županijske skupštine Ante Nosić i Veljan Radojković.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U ime Konzularnog zbora nazočnima se obratila Silvana Kondić, doajen Konzularnog zbora i počasni konzul Kraljevine Nizozemske. Naglasila je važnost ovoga dana i njegovog obilježavanja, te istaknula kako će 15. siječanj biti duboko urezan u povijest Hrvatske. Kazala je kako se nada da će uskoro biti ispunjeni svi uvjeti za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, te kako će se tada Hrvatska naći u društvu europskih zemalja kojima kulturološki i pripada.

                                                                         Ana-Marija Škorić

Stožer civilne zaštite SDŽ