Obavijesti

PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 10.4.2020.

Tijekom jutra u KBC-u Split preminula je starija osoba u dobi od 93 godine koja je bolovala od nekoliko kroničnih teških bolesti, što je uključivalo i tešku i kroničnu bolest srca. Osoba je bila korisnica Doma za starije i nemoćne Split te je bila pozitivna na koronavirus.

Ravnatelj bolnice prof. Julije Meštrović je u svoje osobno i u ime bolnice izrazio duboku sućut obitelji preminule. Ostali korisnici Doma u KBC-u Split imaju blage i umjerene simptome osnovne bolesti a jedna osoba ima teže simptopme. U KBC-u Split je trenutno 94 pacijenta od njih je 78 pozitivno na koronavirus. 9 ih je na respitratoru od čega je 5 iz Splitsko-dalmatinske županije, ostali su iz Zadra,Šibenika i Dubrovnika.

 

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je potvrđeno još 20 oboljelih od COVID-19 bolesti i to iz Splita 8, Trogira 1, Vrgorca 1, Supetar 1, Sinj 5, Solin 1, Dicmo 1, Dugopolje 1, Makarska 1. (296.) Od ukupnog broja zaraženih 55 je zdravstvenih djelatnika među kojima su novooboljele 3 djelatnice i njegovateljice Doma za starije i nemoćne. Zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji je 95.

Na današnji dan u našoj županiji imamo 1565 osoba koje imaju mjeru samoizolacije. U proteklom tjednu 13 osoba nije poštivalo mjere samoizolacije i prema njima su poduzete sve represivne mjere koje su predviđene odlukama i zakonskim propisima.

27 lokalnih punktova na području Splitsko-dalmatinske županije nadzire i provodi mjere Odluke zabrane napuštanja mjessta prebvališta.

Na dan 10.4.2020. ukupno je 296 osoba pozitivno na koronavirus na području Splitsko-dalmatinske županije.

 

Stožer civilne zaštite 

Splitsko-dalmatinske županije 

Stožer civilne zaštite SDŽ