Obavijesti

PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 13.4.2020.

Tijekom jučerašnjeg dana preminulo je dvoje pacijenata koji su bili korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Split (smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici). Osobe su bile pozitivne na infekciju COVID-19 no osim toga bolovale su i od teških kroničnih bolesti. Župan Blaženko Boban je u svoje osobno ime  i svih članova Stožera izrazio duboku sućut obiteljima preminulih.

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je još 9 osoba pozitivno na koronavirus i to iz Sinja 1, Trogira 2, Dicma 2, Sutivana 1, Tučepi 1, Imotskog 1, Splita 1. Do današnjeg dana 32 osobe su ozdravile od koronavirusa u županiji. Od 9 novooboljelih 4 osobe su iz samoizolacije.

Među zdravstvenim djelatnicima danas nema novooboljelih a sveukupno ih je zaraženo 62 dok ih se u samoizolaciji nalazi 87.

Jučer tijekom dana 54 korisnika iz Doma za starije i nemoćne Split iz Vukovarske evakuirano je u bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Biokovka.

Premješteni korisnici iz Doma u Vukovarskoj u Biokovku su testirani te od 54 korisnika, 52 osobe imaju negativan nalaz. Za preostala 2 korisnika čeka se potvrda nalaza.

U KBC-u Split trenutno se nalazi 80 bolesnika s dokazanom zarazom koronavirusom, od toga ih je 45 iz doma za starije i nemoćne Split u Vukovarskoj a 4 iz ostalih domova za starije i nemoćne. Od hospitaliziranih 9 bolesnika je na respiratoru, od toga 6 iz Splitsko-dalmatinske županije, 1 iz Dubrovačko-neretvanske i 2 iz Šibensko-kninske županije.

Na dan 13.4.2020. sveukupno je 336 osoba pozitivno na koronavirus na području Splitsko-dalmatinske županije.

 

Stožer civilne zaštite

Splitsko-dalmatinske županije

Stožer civilne zaštite SDŽ