Obavijesti

PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 15.05.2020.

Tijekom jučerašnjeg dana u KBC – u Split preminula je  jedna ženska osoba starije životne dobi (1922. godište )  kojoj je poslijepodne tog dana stigao pozitivan nalaz na koronavirus. Preminula osoba nije bila korisnik doma za starije i nemoćne osobe, a bolovala je od niza kroničnih bolesti uključujući i bolest srca.
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko dalmatinske županije na području Splitsko dalmatinske županije od ukupno obavljenih 170 testiranja još je 20 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 6 (od toga petoro iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu), Kaštela 2 ( od toga jedno iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu ), Makarska 4, Sinj 1, Solin 3 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu , Trilj 1 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, Trogir 1 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu, Šestanovac 1 iz doma za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj ulici u Splitu i Zagvozd 1.
Svi ostali zaraženi su iz kontakata. Zaraženi korisnici doma za starije i nemoćne su afebrilni i za sada nemaju pogoršanja svojih kroničnih bolesti.
Među novozaraženima 17 osoba je iz samoizolacije.
87 osoba je hospitalizirano.
101 zdravstveni djelatnik nalazi se u samoizolaciji.
9 osoba nalazi se na respiratoru u KBC – u Split i to 6 iz Splitsko dalmatinske županije, 2 osobe iz Šibensko kninske županije i 1 osoba iz Dubrovačko neretvanske županije.
16 osoba nalazi se u karanteni hotela Zagreb na Duilovu.
Na području Splitsko dalmatinske županije na dan 15.04.2020. ukupno su 372 osobe zaražene koronavirusom.


Stožer civilne zaštite
Splitsko-dalmatinske županije

Stožer civilne zaštite SDŽ