Obavijesti

Strategija prelaska otoka Brača na čistu energiju – Projekt Joint_SECAP

Dana 18. prosinca održano je predstavljanje strategije prelaska otoka Brača na čistu energiju. Na izradi strategije je posljednjih godinu dana radio stručni tim tvrtke Porzana d.o.o. u suradnji s Tajništvom za prelazak na čistu energiju EU otoka i drugim relevantnim dionicima.

U sklopu ovog događaja prezentirane su i aktivnosti rada na projektu Joint_SECAP  te predstojeće obveze koje se planiraju odraditi za otok Brač.

Na predstavljanu otočke strategije prisustvovalo je 15-ak sudionika među kojima su, osim predstavnika otočkih jedinica lokalne samouprave i organizatora, sudjelovali i predstavnici Splitsko-dalmatinske županije, Razvojne agencije Split RaST, Fakulteta elektrotehnike i računarstva, Srednje škole Brač, Turističke zajednice grada Supetra, FLAG Brač, tvrtke Arriva d.o.o. i Poljoprivredne zadruge Supetar. Na samom početku sudionicima su se uvodnim govorima obratili gradonačelnica Supetra, Ivana Marković i načelnik Općine Pučišća, Marino Kaštelan. Gradonačelnica Supetra Ivana Marković istaknula je posebno zadovoljstvo što strategija, njezini ciljevi i daljnje aktivnosti podrazumijevaju aktivno sudjelovanje svih otočkih JLS-ova jer njihovu suradnju i zajedništvo smatra posebno važnima za ostvarenje željenih razvojnih ciljeva u budućnosti.

Predstavljen je budući akcijski planu energetskog i klimatskog održivog razvoja, prvog takvog u ovoj županiji, a sinergijom dokumenata sa ovom Strategijom otok Brač ima odličnu startnu poziciju za povlačenje sredstava i realizaciju projekata u narednom periodu.

Stožer civilne zaštite SDŽ