Obavijesti

Svečana sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije i Gradskog vijeća Grada Splita povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske

Svečana sjednica održana je 24. lipnja 2009. u Vili Dalmacija.

 

Nazočne je nakon intoniranja himne Republike Hrvatske pozdravio i čestitao Dan državnosti predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita Tomislav Gojo. Ovaj dan ne treba koristiti za političke govore, nego se sjetiti onih kojima smo iskazali čast minutom šutnje na početku sjednice, kazao je Gojo. Naglasio je kako mlađu, njegovu generaciju ovaj dan treba podsjetiti zašto treba voljeti svoju Domovinu i kako raditi na njenom boljitku.

 

Predsjednik Županijske skupštine Petroslav Sapunar čestitajući nazočnima današnji dan kazao je kako smo na pravom putu, ali kako nam predstoji još rada za boljitak naše županije i države. Željko Kerum, gradonačelnik Grada Splita čestitao je svima Dan državnosti, te se zahvalio svima koji su ga omogućili.

 

Prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, koji je poveo našu Domovinu u samostalnost prisjetio se župan Ante Sanader. Prisjetio se i svih hrabrih ljudi kroz povijest koji su zaslužni za ono što mi danas imamo. Posebno se sjetio invalida i poginulih koji su u bližoj povijesti najviše doprinijeli stvaranju Hrvatske. Naglasio je da samo zajedničkim naporima možemo ići naprijed u razvoju, te tako ostvariti budućnost kakvu svi želimo.


 

 

 

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca kod spomen ploče na Narodnom trgu (Pjaca), na gradskom groblju Lovrinac (kod središnjeg križa i na groblju branitelja iz Domovinskog rata), te na spomenik braniteljima u Parku branitelja (Banovina). Upriličeno je i podizanje zastave Republike Hrvatske na platou ispred Prirodoslovnog muzeja na Marjanu.

                         Ana-Marija Škorić

 

 

Stožer civilne zaštite SDŽ