Obavijesti

Svečano obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Zajedničkom svečanom sjednicom Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije i Gradskog vijeća Grada Splita u Vili Dalmacija je 24. lipnja Dan državnosti Republike Hrvatske.


Nazočnim predstavnicima udruga proizašlih iz domovinskog rata, županijskim vjećnicima, predtavnicima policije i vojske, konzularnog zbora prigodnim riječima obratio se predsjednik Županijske skupštine Petrsolav Sapunar. Sretni smo što pripadamo generaciji koja je sudjelovala i još sudjeluje u ostvarenju tisućljetnog sna stvaranja vlastite države, kazao je Sapunar.

U ime župana svima nazočnnima kao i svim žiteljima županije praznik je čestitao zamjenik Luka Brčić. Naglasio je kako mu je zadovoljstvo čestitati ovaj praznik upravo na 20. obljetnicu progglašenja državnosti. Kazao je kako svaki narod ima svoje najsvjetlije trenutke, a upravo Dan državnosti za našu Domovinu je taj navažniji trenutak.

Nazočnima su čestitali Dan državnosti Nevenka Bečić predsjednica Gradskog vijeća Grada Splita, te u ime splitskog gradonačelnika Željka Keruma , njegov zamjenik Jure Šundov. 


Svečanoj sjednici predhodilo je polaganje vijenaca kod spomen ploče na Narodnom trgu (Pjaca), na gradskom groblju "Lovrinac" (kod središnjeg križa i na Groblju branitelja iz Domovinskog rata. Također na platou ispred Prirodoslovnog muzeja na Marjanu upriličeno je podizanje zastave Republike Hrvatske uz intoniranje državne himne "Lijepa naša". 

Stožer civilne zaštite SDŽ