Obavijesti

Svečano otvoreni radovi na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu KBC-a Split

U Splitu su jutros svečano otvoreni radovi na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu KBC-a Split.

-Čast mi je da mogu objaviti da počinjemo radove na Objedinjenom hitnom bolničkom prijemu. To je bio jedan od velikih nedostatka KBC-a Split i sad ćemo ga urediti na najbolji mogući način tako da će cijelo prizemlje naše zgrade stacionara biti OHBP. Sva druga rješenja ne bi bila dobra, jer OHBP mora biti povezan sa svim odjelima. Pronašli smo najbolje moguće rješenje. Izvori financiranja su 31 milijun kuna iz EU fondova, 39 milijuna kuna je osigurala Vlada RH - kazao je ravnatelj splitske bolnice Julije Meštrović.

Kako je kazao ravnatelj Meštrović, ovo je tek početak, mnogo je planova za splitsku bolnicu – centar za akutnu medicinu koji će se uklopiti sa OHBP, poliklinika, istraživački medicinski centar,…

-Tri godine se pripremamo za ovaj projekt i nakon kvalitetne pripreme, danas smo na početku radova prve faze radova. Neobično je važno naglasiti ozbiljnost svih sudionika u pripremi i izvedbi ovoga projekta. Ne zaboravimo, najveći poslodavac u Splitu je bolnica koja, koliko znam, zapošljava 3850 ljudi. Oni brinu o nama, red je da mi počnemo brinuti o njima”, kazao je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, te je još jednom zahvalio svim zdravstvenim i izvanzdravstvenim djelatnicima KBC-a Split za predani rad, posebno kroz ovo vrijeme pandemije virusa COVID 19.

Nakon njega medijima se obratio Splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban.

-To je projekt koji će KBC Split učiniti jednIm od najsuvremenijih bolničkih centara u RH. Bez obzira što je KBC briga Vlade RH i Ministarstva zdravstva, svi ga moramo osjećati kao našu ustanovu. Županija to pokazuje godinama ulažući maksimalno koliko dopušta Proračun Županije. I u ovaj projekt ulažemo 10 milijuna kuna, kako bi korisnik na jednom mjestu našao sve potrebne usluge, a ne da luta od jedne do druge ordinacije. - kazao je župan Boban, čestitajući djelatnicima i upravi KBC-a, gradonačelniku Krstuloviću Opari i svima okupljenima sutrašnji blagdan sv. Dujma.

U Split je ovim povodom otvorenja radova stigao i izaslanik ministra Beroša, Gordan Žanić, koji je kazao kako će  Ministarstvo zdravstva uvijek podržavati ovakve projekte. - Veliki iznosi su u pitanju, ovim pokazujemo koliko nam znači ovaj KBC, koliko nam znači zdravstvena zaštita našeg građanstva - kazao je Žanić.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ