Obavijesti

Švicarski veleposlanik na radnom sastanku u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić i predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić primili su u ponedjeljak veleposlanika Švicarske u Republici Hrvatskoj Ursa Hammera i švicarsku počasnu konzulicu u Republici Hrvatskoj Elizabeth Tomić, s kojima su razgovarali o mogućnostima suradnje. Zamjenik Šošić zahvalio je na velikom broju dolazaka švicarskih turista u Splitsko-dalmatinsku županiju. "Hvala veleposlaniku i švicarskoj državi na njihovu doprinosu u iznosu od 45 milijuna franaka, koji je već realiziran, a drugi se već počinje realizirati. Veleposlanstvu moram zahvaliti i na njihovoj pomoći našoj bolnici. Otvorili smo teme o suradnji u visokoj tehnologiji i zelenoj energiji", rekao je Šošić i dodao kako je Splitsko-dalmatinska županija visoko opredijeljena prema energetskoj neovisnosti. 

Veleposlanik Hammer zahvalio je na dobrodošlici, ističući kako je ovo bio izuzetno koristan posjet. "Našli smo zajednički interes za unaprjeđenje postojeće suradnje. Možemo razviti sjajnu sinergiju. Moram kazati kako sam impresioniran time kako je Hrvatska napredovala na međunarodnom planu u 30 godina. Švicarska u sklopu svog financijskog doprinosa želi pomoći razvoju palijativne skrbi, poglavito za djecu, a veliko područje našega interesa je znanost jer ovdje u Splitu imamo jako dobre znanstvenike", rekao je veleposlanik.

Hammer se prethodno sastao s predstavnicima švicarske zajednice u Hrvatskoj, koji u velikom dijelu rade u IT industriji, koja je također bila tema današnjega sastanka. 

 

 

Stožer civilne zaštite SDŽ