Obavijesti

U Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji, uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, svečano obilježen početak VRO "Oluja"

Nakon polaganja vijenaca i molitve za poginule hrvatske branitelje ispred središnjeg križa splitskog gradskog groblja na Lovrincu i spomenika hrvatskim braniteljima, te spuštanja hrvatske zastave sa upravnih zgrada Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije, župan Blaženko Boban i pročelnik Damir Gabrić, obojica i sami hrvatski branitelji, kratko su se prisjetili ovih dana ponosa i slave: - Danas, uoči blagdana Dana pobjede, dana domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja, u Gradu Splitu i cijeloj županiji Splitsko-dalmatinskoj svečano, s ponosom, obilježavamo jedan od najvećih dana novije hrvatske povijesti. Naši branitelji nam darovaše ovaj veliki Dan pobjede, dan naše opstojnosti i zato im od srca hvala; Dan domovinske zahvalnosti je slika naše zahvalnosti, ovih i svih budućih naraštaja i na koncu Dan hrvatskih branitelja, posvećen svima koji dadoše sve što su imali, svoj vlastiti život, za našu slobodu, slobodu svih građana ove naše krasne domovine - kazao je župan Boban.

-Ovo je jedan od najvećih dana za sve nas, pogotovo one koji su u to vrijeme i sami bili sudionici Domovinskog rata. I danas uspomene jednostavno naviru. Ne može se zaboraviti to jutro kada je u pet sati u zoru, prije 28 godina, krenula vojno-redarstvena operacija „Oluja“. Drago mi je da se iz godine u godinu obilježavamo dan kada smo nakon toliko stoljeća oslobodili domovinu Hrvatsku – kazao je pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava, Damir Gabrić.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ