Obavijesti

Uručeni ugovori za ugradnju fotonaponskih elektrana i dizalica topline

Župan splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban uručio je u srijedu 124 ugovora iz programa sustavnog gospodarenja energijom. Radi se o ugradnji fotonaponskih elektrana i dizalica topline. "Veseli nas što ove godine imamo čak 48 prijava više nego lani. To nam ukazuje kako su građani osviješteni o osiguravanju energetske neovisnosti i zaštite okoliša. Ovih dana će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisati sličan javni poziv, pa se korisnici potpora mogu javiti i na taj natječaj", kazao je Boban.

Ante Rebić iz Imotskoga dobio je sredstva za ugradnju fotonapona. „To je za jeftiniji život! Mirovine su male i sredstva za ugradnju fotonaponske elektrane će mi dobro doći“, rekao je Rebić.

Josip Marinović iz Makarske dobio je 4200 eura. „Prijavio sam se na sve moguće natječaje u životu i nikada nisam dobio, ali Splitsko-dalmatinska županija mi je sada odobrila sredstva za ugradnju fotonaposnke elektrane. Moj objekt odgovara uvjetima natječaja i sretan sam što sam dobio ova značajna sredstva“, rekao je ovaj Makaranin.

Potpore za elektrane do 5 kW, objasnio je Boban, iznose 1000 eura, do osam kW 1500 eura, a do 10 kW 2000 eura.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ