Obavijesti

Zapovjednik skupine ratnih NATO brodova na primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić primili su u ponedjeljak zapovjednika skupine ratnih brodova NATO-a kontraadmirala Michaela Sciretta i kapetana korvete Josipa Čubrića, časnika za vezu Hrvatske ratne mornarice.
Župan Boban posebno je naglasio prijateljske odnose NATO snaga i Hrvatske ratne mornarice. „To je od izuzetne važnosti u vrijeme kada je ugrožen svjetski mir. Njihov dolazak u Hrvatsku je iznimno značajan. Mir nam je jako potreban, branjenje dostojanstva čovjeka je od velike važnosti, a sve to možemo postići zajedničkim snagama“, rekao je Boban.

Kontraadmiral Sciretta rekao je kako činjenica da je NATO skupina u ovih 6 mjeseci po drugi put u Splitsko-dalmatinskoj županiji govori u prilog tome koliko je Hrvatska važan partner. „Hrvatska je pouzdan partner i saveznik u NATO snagama. To i nije čudno jer dijelimo iste vrijednosti, temeljene na demokraciji, poštivanju ljudskih prava i digniteta te na očuvanju suvereniteta i mira“, rekao je Sciretta.

Stožer civilne zaštite SDŽ