Obavijesti

Župan posjetio izložbu "Boje Hrvatske" proslavljenog fotografa Ive Pervana


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Kabineta župana Davor Pavić posjetili su u ponedjeljak u HAZU, u palači Milesi, izložbu proslavljenoga splitskog fotografa Ive Pervana pod nazivom „Boje Hrvatske“. Župan je tom prilikom izrazio zadovoljstvo što je imao priliku pogledati fotografije koje su obišle gotovo cijeli svijet. „Ova izložba pokazala je jednu mistiku prostora kojega sutra uistinu možemo prezentirati svim posjetiteljima i turistima. Tako možemo dočarati Splitsko-dalmatinsku županiju iz jednoga kuta iz kojega ju posjetitelji ne mogu vidjeti u svakom trenutku i u tome je jedna velika vrijednost ove respektabilne izložbe“, rekao je župan.

Fotograf Ivo Pervan prisjeća se kako je izložba „Boje Hrvatske" obišla sve svjetske metropole u kojima Republika Hrvatska ima svoja veleposlanstva. „Krenuli smo u doba kada je Hrvatskoj trebalo priznanje Europe i drugih međunarodnih asocijacija. Postigli smo stvarno veliki uspjeh jer je na otvaranjima izložbi bio kompletan diplomatski kor, a u velikim svjetskim metropolama radi se o 150 do 250 ljudi“, rekao je Pervan.

Akademik Davorin Rudolf izrazio je zadovoljstvo što je u Splitu priređena jedna takva manifestacija. „Radi se o jednom od naših vodećih umjetnika, fotografa, našem Splićaninu. Nikada na otvaranju jedne izložbe nismo imali toliko ljudi, koji nisu imali gdje stati. Moram istaknuti da smo od Splitsko-dalmatinske županije uvijek imali podršku. Dovoljno je doći, vidjeti i pokazati interes za rad“, rekao je akademik Rudolf.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ