Priopćenja

Grad Split i Splitsko-dalmainska županija zajednički dovršavaju hospicij Matošić

Danas su na Brniku u Splitu, gradonačelnik Grada Splita Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban  potpisali Sporazum o uređenju hospicija sestara Matošić.

-Koristim prigodu zahvaliti gradonačelniku Splita, svim stručnim službama i vijećnicima Gradskog vijeća, posebno onima koji su bili aktivni u dovođenju ovoga projekta do samog kraja. Ovaj hospicij je nadogradnja onoga što su nam davno darovale sestre Antica Tonka i Milka Matošić. Vrijednost cijelog projekta, s opremom je skoro 23 milijuna kuna. Županija sada ulaže 3 milijuna kuna u izgradnju, uložit ćemo kasnije i u opremu, a troškove održavanja objekta ćemo dijeliti popola s Gradom Splitom - kazao je župan, te dodao: - Ovo je, nakon Makarske, Imotskog i Sinja, četvrti hospicij na području županije. Za mjesec dana je gotova uporabna dozvola i uskoro nakon toga ovaj hospicij će biti u funkciji skrbi o osobama čija je bolest došla u terminalnu fazu.

Gradonačelnik Grada Splita, Andro Krstulović Opara je izrazio zadovoljstvo potpisivanjem ovoga Memoranduma i dinamikom radova na objektu.  - Prije svega želim zahvaliti sestrama Matošić koje su gradu Splitu donirale ovaj prostor, pa će se hospicij i zvati po njima. Zahvaljujem i gradskom vijećniku Anti Zoričiću, gđi Magdi Vrvilo i mojoj zamjenici Jeleni Hrgović Tomaš koje su ustrajno radile na potrebnoj dokumentaciji i svemu što je trebalo za dovođenje ovoga projekta do kraja. Grad Split je dobio mjesto dostojno čovjeka koji se sprema na bolji svijet. Ozbiljni gradovi moraju imati ovakvu instituciju - kazao je zadovoljni gardonačelnik.

Novinarima su se obratile Jasminka Varin, predsjednica katoličke udruge Lovret i Magda Vrvilo, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb u Gradu Splitu.

Stožer civilne zaštite SDŽ