Priopćenja

Potpisan Sporazum između Hrvatskog lovačkog saveza i Splitsko-dalmatinske županije

Danas je dvorani Županije potpisan Sporazum o načinu osiguravanja financijskih sredstava za uredno izvršenje zakupa prava lova u zajedničkim lovištima Splitsko-dalmatinske županije. Sporazum su potpisali župan Zlatko Ževrnja i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza general Đuro Dečak.

Naša Županija  najveća je u Hrvatskoj i po površini i po broju stanovništva. Broji oko 6.000 lovaca i 63 županijska te 20 državnih lovišta. Lovačke udruge među prvima su se odazvale na poziv obrane domovine, a vrlo je važna i njihova uloga u očuvanju prirode, a posebice životinjskog svijeta. Potpisivanjem ova 33 ugovora omogućit će udrugama korištenje lovišta još deset godina, kazao je župan Ževrnja, te naglasio kako lovni turizam, kao segmet turističke ponude, ima veliki prostora za razvoj. 

Ovim Sporazumom osigurava se 6 milijuna kuna jamstva kojim naš Hrvatski lovački savez jamči ponašanje u skladu s zakonima na županijskim i državnim lovištima. Ovo jamči i dosadašnju zdravu atmosferu između lokalne zajednice i lovaca. Potpisivanjem ovog Sporazuma otvaramo novu stranicu gdje će u konačnici sredstva od lovozakupnina biti uložena u dobrobit društva, kazao je predsjednik Saveza general Dečak, te naglasio kako je Splitsko-dalmatinska lovačka zajednica najveća u Hrvatskoj i čini 10%  hrvatske lovačke obitelji na što moramo biti ponosni, te se zahvalio županu na potpisanim Ugovorima o produženju zakupa lovišta.

 

 

 

Stožer civilne zaštite SDŽ