Priopćenja

PRIOPĆENJE SCZ SDŽ 6.4.2020.

Na području Splitsko-dalmatinske županije još je 15 osoba pozitivno na koronavirus. Svi novo oboljeli su prethodno bili u kontaktu sa prethodno zaraženim osobama te se radi većinom o kućnim kontaktima te su svi do sada bili u samoizolaciji. Među zdravstvenim djelatnicima zabilježeno je 41 slučaj oboljelih dok ih se u samoizolaciji nalazi 129. Od toga je u KBC-u Split zabilježeno 9 pozitivnih slučajeva (troje liječnika i 6 medicinskih sestara), u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo 7 oboljelih (od toga 5 liječnika), u Zavodu za hitnu medicinu 7 oboljelih (od toga 3 liječnika), u Domu zdravlja 1 oboljeli, 9 oboljelih stomatologa i 15 djelatnike stomatološke djelatnosti te 1 ljekarnik i 1 specijalist. U karanteni hotela Zagreb se nalazi 22 osobe; od toga 7 stranih državljana. Na dan 6.4.2020. ukupno 192 osobe pozitivne su na koronavirus na području Splitsko-damatinske županije.

U KBC-u Split se nalazi 39 oboljelih osoba. Otpušteno je troje osoba koji su potpuno izliječeni te čiji je nalaz negativan na koronavirus. Većina oboljelih imaju blage kliničke simptome bolesti a 10 oboljelih je u jedinici intenzivnog liječenja (od toga 4 iz Dubrovačko-neretvanske županije, 3 iz Šibensko-kninske županije i 3 iz Splitsko-dalmatinske županije). Od navedenih 10 jučer je 2 odvojeno s respiratora.

Za vikend su provjerene 275 prijave kršenja samoizolacije od čega je ustanovljeno da su dvije osobe kršile samoizolaciju. Na dan 6.4.2020. ukupno 1867 osoba se nalazi u samoizolaciji na području Splitsko-dalmatinske županije.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalamtinske županije otvorio je web stranicu koronavirus.dalmacija.hr. Stranicu je izradila tvrtka Typeqast u suradnji s ICT županijom. Na web stranici se može naći ažurirano stanje o koronavirusu na području Splitsko-dalmatinske županije, svi važni kontakti, česta pitanja i odgovori, prijava volontera i zatražiti pomoć.


 

Stožer civilne zaštite

Splitsko-dalamtinske županije

Stožer civilne zaštite SDŽ