Priopćenja

U zgradi Županije otvoren ured zastupnika u EU Parlamentu

Danas je u zgradi Splitsko-dalmatinske županije župan Zlatko Ževrnja upriličio otvaranje ureda parlamentaraca EU u nazočnosti  Željane Zovko i Ivice Tolića.

„S ciljem približavanje Europske unije građanima, već smo otvorili Informacijski centar Europe Direct, gdje se na jednom mjestu može doznati sve o europskim projektima, te svim drugim informacijama povezanim s Europskom unijom. Danas otvaramo Ured naših parlamentaraca kako bi svi zainteresirani građani iz prve ruke dobili informacije o Europskoj uniji od naših zastupnika u EU parlamentu. Na ovaj način naša županija jača i svoju poziciju u EU“, naglasio je župan Zlatko Ževrnja.

Željana Zovko EU parlamentarka zahvalila se županu Ževrnji na inicijativi za otvaranje ureda: „Zahvaljujem županu što je prepoznao važnost približavanja EU građanima. Cilj nam je u komunikaciji s građanima saznati sve ono što ih zanima o EU.  Nadamo se kako ćemo opravdati Vaše povjerenje“.

„Naša zadaća i zadaća ovog ureda bit će običnim ljudima približiti EU, kako bi znali koje su pogodnosti EU fondova, kako ih koristiti, te poduzetnicima pomoći i olakšati snalaženje prilikom prijavljivanja projekata za financiranje iz EU fondova“, kazao je zastupnik u EU parlamentu Ivica Tolić.

Ured parlamentaraca EU biti će otvoren svakim radnim danom, gdje će građanima biti dostupni asistenti parlamentaraca, dok će zastupnici EU parlamenta Željana Zovko i Ivica Tolić biti na raspolaganju građanima ponedjeljkom i petkom.

 

 

 

Stožer civilne zaštite SDŽ