Upute

AMERIČKI VELEPOSLANIK POSJETIO SPLITSKO-DALMATINSKU ŽUPANIJU

Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader predstavio je novo županijsko vodstvo izabrano na svibanjskim lokalnim izborima. Župan je naglasio kako je glavna strateška odrednica nove županijske administracije smanjenje nezaposlenosti.

- Veliku šansu vidimo u dolasku auto-puta i stvaranju  gospodarskih zona uz ovu najvažniju prometnicu. Znamo da treba izgraditi komunalnu infrastrukturu i stvoriti preduvjete za ulaganja stranih gospodarskih subjekata. Mi smo turistička Županija sa otocima tako da naša orijentacija ostaje i turizam. – rekao je župan Sanader te naglasio kako se turistička ponuda može obogatiti, a pored ostalog postoji interes za ulaganja u golf terene.

Američki veleposlanik Ralph Frank zahvalio se na toploj dobrodošlici, te poželio uspjeh županu i njegovim suradnicima. On je rekao kako je prvi put bio u Splitu prije tridesetak godina te može reći kako je Split zadržao svoj značaj i kontinuitet razvoja.
- Drago mi je što ste prepoznali potrebu  podizanja kvalitete i raznovrsnosti turističke ponude što će svakako privući kako nove goste tako i inozemne ulagače. Imate potencijal obrazovane ljude, prepoznali ste probleme i rješavate ih, rekao je pored ostalog veleposlanik Frank.  

Dr. Ante Nosić, član Županijskog poglavarstva zadužen za oblast turizma  podsjetio je na bogatu povijest Splita i Županije te naglasio višestruke veze dvaju naroda i zemalja, od kojih su svakako najveća naši iseljenici.     

                                                                             Marijana Šundov 

Stožer civilne zaštite SDŽ