Upute

Doručak s hrvatskih farmi poslužen u hotelu Park u Splitu

Na Doručku s hrvatskih farmi posluženi su tradicionalni domaći poljoprivredni proizvodi, mlijeko i mliječni proizvodi, meso, jaja, med i kruh s oznakama, Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Jaja hrvatskih farmi i Kruh hrvatskih polja, te proizvodi specifični za Splitsko-dalmatinsku županiju.

Splitsko dalmatinski župan Zlatko Ževrnja, bio je domaćin ove manifestacije, uz ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića,  i v. d. ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravka Baraća.

Raznovrsnost i zdrava ponuda hrane mogla se vidjeti i kušati na Doručku s hrvatskih farmi.  Želja nam je potaknuti zdrave navike, ukazujući na važnost doručka, skrenuti pozornost javnosti na svježinu, kvalitetu, dostupnost i slijedivost proizvoda s hrvatskih farmi, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, kazao je župan Ževrnja.

Govoreći o razvoju hrvatske poljoprivredne proizvodnje, te mjerama Ministarstva i Vlade RH, ministar Tolušić je istaknuo da bismo trebali doručkovati hrvatsko mlijeko, meso, jaja i kruh svaki dan, ne samo zato što je svježije, zdravije i bolje od uvoznog, nego zato što dajući prednost lokalnom proizvodu štitimo hrvatsku poljoprivredu.

Promocija hrvatskih proizvoda na ovaj način trajat će iduće četiri godine, jer je novac osiguran u Ministarstvu poljoprivrede i Hrvatskoj poljoprivrednoj agenciji, zaključio je ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Predstavljeni su sustavi dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda o kojoj je više govorio v. d . ravnatelja Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravko Barać.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ