Upute

PLENKOVIĆ: SDŽ u mandatu ove Vlade ugovorila više od 7 milijardi kuna iz EU fondova

Župan Blaženko Boban, zamjenici župana Ante Šošić i Stipe Čogelja, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić te pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić sastali su se danas s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, ministrom zdravstva Vilijem Berošem, ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem te državnim tajnikom u Ministarstvu turizma Tončijem Glavinom. Istaknuto je kako su se razmotrili svi razvojni projekti važni za Splitsko-dalmatinsku županiju, posebice vezano uz prometnu infrastrukturu. Razgovaralo se i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji, kao i budućim ulaganjima na području Splitsko-dalmatinske županije.

"Splitsko-dalmatinska županija je u mandatu naše Vlade ugovorila više od 7 milijardi kuna iz europskih fondova za brojne razvojne projekte. Posebno važna tema za nas je i politika očuvanja radnih mjesta. Naime, milijardu i 500 milijuna kuna isplaćeno je radnicima u privatnom sektoru", rekao je Plenković i dodao kako je ta politika doprinijela i turističkoj sezoni te rastu BDP-a. "Govorili smo i o investicijama u luke, a mi tu politiku zovemo renesansa hrvatke obale. Ulaganja u ovoj županiji su sjajna i takvih ulaganja nije bilo desetljećima. Vlada će kao i do sada pomagati Splitsko-dalmatinskoj županiji u njezinom brzom razvoju", rekao je Plenković

Župan Blaženko Boban naglasio je da ga veseli da je došao kraj pripremnim radnjama za projekte koji su najavljivani u prioteklom razdoblju. "To je zapadna rampa, nadvožnjak na Širini, tunel Kozjak s pristupnim cestama, obilaznica Omiša koja bi trebala ove godine biti gotova. Do konca mjeseca će biti pokrenuti radovi na nadvožnjaku na Širini, a kroz dva mjeseca će biti pokrenuti i radovi na cesti čvor Vučevica - sjeverni portal tunela Kozjak", rekao je župan. Dodao je da se razgovaralo i o brojnim drugim infrastrukturnim projektima.

Integralnu snimku izjava predsjednika Vlade i župana pogledajte u videozapisu.

Stožer civilne zaštite SDŽ